Metsään.fi-palveluun kannattaa kirjautua | Metsäkeskus

Metsään.fi-palveluun kannattaa kirjautua

uutiskuva-metsaanfi-kannattaa-kirjautua.jpg
Näin toteaa suurin osa Metsään.fi-palvelua käyttäneistä metsänomistajista palautekyselyn perusteella. Palvelu sai alkuvuonna tehdyssä kyselyssä yleisarvosanaksi 4 asteikolla 1–5. Kyselyyn vastasi 1 600 viime vuonna palvelua käyttänyttä metsänomistajaa.

Mikä palvelussa koetaan erityisen hyväksi?

Palvelu mahdollistaa helpon tavan tutustua oman metsänsä tilanteeseen. Etenkin palvelussa olevat kartat koetaan mielenkiintoisiksi ja havainnollisiksi. Karttojen avulla hahmottuu yleiskuva nopeasti ja karttojen käyttö koetaan helpoksi.

Viime aikoina palveluun on lisätty yhä enemmän myös sähköistä asiointia. Metsänomistajat ovat hoitaneetkin asiointia Metsäkeskukseen palvelussa jo ihan mukavasti. Noin kolmannes oli hakenut palvelussa Kemera-rahoitusta ja ilmoittanut töiden toteutumisesta. Neljännes oli jättänyt palvelussa metsänkäyttöilmoituksen.

Mikä palvelussa voisi olla paremmin?

Palvelussa olevien kuviokohtaisten puustotietojen hyödyntäminen tuntuu osalle metsänomistajia hankalalta. Metsänomistajat toivovat, että puustotiedot ja niiden alkuperä, eli miten ja mistä tieto on peräisin, esitettäisiin selkeämmin. Kritiikkiä aiheuttaa metsätietojen paikkansapitävyys, kuviointi ja tietojen päivittymisen hitaus.

Moni toivoisi voivansa itse päivittää ja tallentaa palveluun kaikki omaa metsäänsä koskevat tiedot ja tapahtumat. Lisäksi käyttäjät toivoivat, että palvelusta voisi tilata muistutusviestejä ajankohtaisista töistä. 

Metsänomistajat odottavat yhteydenottoja

Metsään.fi-palvelussa metsänomistaja voi etsiä metsässään oleville työkohteille tekijää ilmoittamalla niistä palveluntarjoajille. Metsänomistajat haluaisivat, että metsäalan toimijat vastaisivat nykyistä paljon aktiivisemmin heidän palvelussa jättämiinsä yhteydenottopyyntöihin.

Metsään.fi-palvelu kehittyy ja tieto palvelussa lisääntyy kaiken aikaa

Vielä tämän vuoden puolella palveluun on tulossa uutta sisältöä, kuten tuloksia Metsäkeskuksen tekemistä metsänhoitotöiden tarkastuksista, tietoa haukanpesistä ja yleiskaavoista. Metsänomistajan mahdollisuus saada tukea palvelun käyttöön paranee, kun vuoden alkupuolella asiakastukemme palvelee myös chatissa.

Jos et ole vielä kirjautunut palveluun tai viimeisestä kirjautumisesta on jo kulunut aikaa, niin loppuvuoden aikana kannattaa käydä katsomassa, mitä kaikkea tietoa palvelussa on. Ennätät vielä osallistua kyselyynkin, jossa on palkintona tonnilla metsäpalveluja.

Kyselyyn vastanneiden kesken on jo ensimmäinen tonnin lahjakortti arvottu. Voit lukea, mitä lahjakortin voittanut Juho Aarnio aikoo tonnilla tehdä ja mitä hän ajattelee Metsään.fi-palvelusta ja metsänomistuksesta.

.