Metsään.fi-palvelussa asiointi entistä sujuvampaa | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelussa asiointi entistä sujuvampaa

uutiskuva-metsaanfi-luonnontuotemetsa-kartalla.jpg
Metsään.fi-palveluun lisättiin myös uusia karttatasoja. Voit esimerkiksi katsoa, onko sinun metsässäsi hyviä luonnontuotekohteita.
Metsään.fi-palvelussa metsänomistajat näkevät nyt kaikki taimikon varhaishoitoa ja nuoren metsän hoitoa koskevat voimassaolevat Kemera-rahoitushakemukset. Tämä helpottaa toteutusilmoituksen tekoa palvelussa, sillä ilmoitukseen kopioituu perustiedot hakemuksesta jo valmiiksi.

Aiemmin vain Metsään.fi-palvelussa sähköisesti tehdyt rahoitushakemukset taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon näkyivät palvelussa. Silloin toteutusilmoituksen esitäyttöä pystyi hyödyntämään vain niiden töiden toteutumisesta ilmoitettaessa. Nyt kun myös paperisena Metsäkeskukseen tulleet varhaishoitoa ja nuoren metsän hoitoa koskevat rahoitushakemukset näkyvät palvelussa, voi esitäyttöä hyödyntää myös niiden toteutusilmoitusten teossa.  

Kemera-asiointiin on tullut myös toinen parannus. Karttanäkymässä voi tarkastella kohteita, joille on aikanaan haettu Kemera-tukea metsän uudistamiseen. Tukea esimerkiksi taimikon varhaishoitoon ei voi saada samalle kohteelle, jonka uudistamiseen on saanut tukea alle 10 vuotta sitten. Jos olet epävarma, niin asia kannattaa varmistaa Metsään.fi-palvelussa, niin et hae tukea tällaiselle kohteelle turhaan. 

Kartalla voi tarkastella luonnontuotteiden tuotantoon soveltuvia kohteita 

Palvelun karttanäkymään voit valita kohteet, jotka mahdollisesti sopisivat kuusen kerkän, koivun mahlan, pakuri- tai lakkakäävän tuotantoon. Jos metsässäsi on tällaisia kohteita, niin voit esimerkiksi myydä keruulupia luonnontuotealan yrittäjille tai vuokrata kohteita käävän viljelyyn ja saada näin lisätuloja. Kohteet on tuotettu laskennallisesti metsävaratiedon avulla, joten kohteen lopullinen sopivuus tulee varmistaa vielä maastossa.  

Voit lukea lisää Luomua ja luonnontuotteita metsävaratietoihin -hankkeesta verkkosivuiltamme.  

Kirjaudu ja tutustu kaikille metsänomistajille ja metsäalan palveluntarjoajille maksuttoman asiointipalvelumme sisältöön osoitteessa www.metsään.fi

.