Metsään.fi-palvelussa asiointi entistä sujuvampaa

uutiskuva-metsaanfi-taimikonhoito-metsuri-talvi.jpg
Kemera-toteutusilmoitus hyödyntää Metsään.fi-palvelussa olevan rahoitushakemuksen tietoja, mikä nopeuttaa toteutusilmoituksen tekoa palvelussa.
Metsään.fi-palvelusta julkaistiin uusi versio perjantaina 9.2. Uudet ominaisuudet helpottavat Kemera-asiointia.

Metsään.fi-palvelussa voi hakea Kemera-tukea taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon. Palvelussa tehdyt rahoitushakemukset tallentuvat palveluun, jossa niiden käsittelyn edistymistä voi seurata. Palvelussa olevan hyväksytyn rahoitushakemuksen mukaiset tiedot voi nyt valita pohjaksi, kun työstä tehdään myöhemmin toteutusilmoitus.

Esitäytetyn toteutusilmoituksen teko Metsään.fi-palvelussa aloitetaan valitsemalla oikea rahoitushakemus: Asiointi - Kemera - Rahoitushakemus. Palvelun etusivun Asiointi-linkeistä pääsee tekemään toteutusilmoituksen ilman esitäyttöä.

Uusia tarkistuksia toteutusilmoitusta täytettäessä

Metsään.fi-palvelussa tehtävään toteutusilmoitukseen on lisätty myös uusia tarkistuksia. Palvelussa tulee huomautus, jos rahoituspäätöksen asianumerolla on jo tehty toteutusilmoitus aiemmin. Jos käyttäjän syöttämä asianumero ei liity niihin kiinteistöihin, jotka hän on valinnut toteutusilmoitukseen, niin ilmoituksen teko keskeytyy. Samoin ilmoituksen teko keskeytyy, jos käyttäjä syöttää asianumeron, jota ei löydy Metsäkeskuksen tietojärjestelmästä. KIrjaudu palveluun ja tutustu uusiin ominaisuuksiin: www.metsään.fi

Viime viikolla julkistettu uusi versio Metsään.fi-palvelusta ei vielä tuonut muutosta toimijapalveluun kirjautumiseen. Suomi.fi-tunnistus-palvelun käyttöönotto siirtyi teknisten ongelmien vuoksi. Toimijat kirjautuvat edelleen käyttäen Katso-tunnuksiaan.