Metsään.fi-palvelun käyttö kasvaa tasaisesti

uutiskuva-metsaanfi-kirjautumiset.jpg
Metsään.fi-palveluun kirjautumisten määrän kehitys vuodesta 2015 alkaen. Kaikkiaan palvelua on käyttänyt lähes 110 000 metsänomistajaa.
Metsäkeskuksen tuottaman Metsään.fi-palvelun käyttäjämäärä kasvaa tasaista tahtia. Metsänomistajat kokevat palvelun käytön helpoksi ja suosittelevat palvelun käyttöä muillekin.
Uutinen 19.8.2019

Punkaharjulainen metsänomistaja Toni Kosonen kirjautui maksuttomaan Metsään.fi-palveluun ja yllättyi palvelun selkeydestä ja käytön helppoudesta. Kosonen aikoo hyödyntää Metsään.fi-palvelua jatkossakin ja suosittelee käyttöä etenkin etämetsänomistajalle.

– Oman metsän tiedot löytyvät palvelusta helposti ja käytettävyys on hyvä. Taimikot erottuvat ja karttoja on helppo suurentaa, sanoo Toni Kosonen.

Voit lukea lisää Tonin mietteitä metsänhoidosta Metsään-lehden artikkelista.

Uutta tietoa ja uusia asiointimahdollisuuksia

Tänä vuonna olemme lisänneet Metsään.fi-palveluun uutta metsä- ja ympäristötietoa ja parantaneet asiointiominaisuuksia. Kartalla voi tarkastella niin varhaishoitoa tarvitsevia taimikoita kuin haukanpesiä tai valtakunnallisia maisema-alueita.

Jos metsänomistaja on kiinnostunut metsänsä suojelusta, niin palvelussa on helppoa käynnistää suojeluselvitys. Mikäli metsänomistaja haluaa edistää luomuna myytävien luonnontuotteiden menekkiä, niin metsätilan liittäminen maksutta luomukeruualueeseen onnistuu Metsään.fi-palvelussa.

Metsään.fi pärjää hyvin sähköisten palvelujen vertailussa

Julkishallinnon tarjoamia sähköisiä palveluita on itsearvioitu valtiovarainministeriön määrittämillä kriteereillä. Metsään.fi pärjäsi vertailussa hyvin sijoittuen viidenneksi. Itsearviointi tehtiin kaikkiaan 70 palvelusta.

Julkisen hallinnon sähköisten palvelujen rakentamisessa keskeistä on käyttäjäkeskeinen suunnittelu, palveluprosessien uudistaminen, palvelujen yhteen toimivuus sekä tietoturva- ja tietosuoja.