Metsään.fi-palvelun käytössä tilapäisiä rajoitteita 28.8. alkaen | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelun käytössä tilapäisiä rajoitteita 28.8. alkaen

Metsään.fi-palvelun taustajärjestelmien uusiminen alkaa tänään. Palvelussa on käyttökatko klo 12–15. Katkon jälkeen palvelua voi käyttää muutamin poikkeuksin.

Uutinen 20.8., muokattu 28.8.2020.

Taustajärjestelmien uudistamisen aikana voit edelleen kirjautua normaalisti Metsään.fi-palveluun, jos olet jo aiemmin käyttänyt palvelua. Eli nykyisille, palvelua käyttäville metsänomistajille ja metsäalan palveluntarjoajille näkyvät kartta- ja puustotiedot kuten ennenkin. Uudet käyttäjät eivät tänä aikana pääse kirjautumaan ja rekisteröitymään. Jos et pääse kirjautumaan palveluun, niin kiireelliset Kemera-hakemukset, -toteutusilmoitukset ja metsänkäyttöoilmoitukset voit tehdä myös paperilla. Lomakkeet löydät verkkosivuiltamme.

Arvioimme Metsään.fi-palvelun käyttörajoitusten olevan ohitse 9.9.2020.

Moni asia palvelussa toimii käyttörajoitusten aikanakin 

Useimmat Metsään.fi-palvelun asiointiominaisuudet toimivat nykyisille käyttäjille myös rajoitetun käytön aikana. Esimerkiksi metsänkäyttöilmoitusten, Kemera-hakemusten ja työkohdeilmoitusten lähettäminen onnistuu. Hirvieläinvahingoista ilmoittaminen onnistuu myös.

Sen sijaan suojeluselvityksiä ei voi lähettää eikä päivittää omia yhteystietoja tai antaa palveluntarjoajille suostumuksia omiin metsätietoihinsa. Palvelussa kerrotaan käytön rajoituksista.  

Sivun lopussa olevasta taulukosta voit tarkistaa, mitkä palvelun toiminnallisuudet ovat taustajärjestelmien uudistamisen aikana käytettävissä ja mitkä eivät. 

Ilmoitamme muutoksista verkkosivuillamme 

Arvioimme palvelun käyttörajoitusten olevan ohitse keskiviikkona 9.9. 2020, viikolla 37. Tätä ennen palvelussa on 28.8. tapahtuvan käyttökatkon lisäksi toinen, pidempi käyttökatko viikon 37 alussa. Sen kesto varmistuu lähempänä ajankohtaa.  

Ilmoitamme käyttökatkoista Metsään.fi-verkkosivuilla. Tiedotamme verkkosivuillamme myös, kun rajoitteet Metsään.fi-palvelun käytössä ovat ohitse. 

Metsäalan toimijan hyvä ottaa huomioon 

Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjille on lähetetty tarkempi tiedote tilapäisistä rajoituksista. Tiedotteessa on myös kerrottu niistä muutoksista, mihin on hyvä varautua, kun toimijapalveluun kirjautuu ensimmäisen kerran rajoitetun käytön jälkeen.  

Myös metsäalan toimijoiden käyttämään Metsäkeskuksen tiedonsiirtopalveluun voivat toimijat lähettää ilmoituksia normaalisti. Tiedotamme asiasta tiedonsiirtopalveluita käyttäviä vielä tarkemmin. 

Ota yhteyttä asiakastukeemme, jos sinulla on kysyttävää. Asiakastukemme palvelee ma–ti klo 8–18 ja ke–pe klo 8-16, puhelin 029 432 409 ja s-posti asiakastuki(at)metsakeskus.fi. 

Taulukosta voit tarkistaa, mitkä asiat Metsään.fi-palvelussa toimivat ja mitkä eivät käyttörajoitusten aikana. 

Uutista muokattu 28.8.2020: lisätty ingressiin tieto päivitysten alkamisesta tänään ja lisätty käyttökatkon kellonaika. 

.