Metsään.fi-palvelu sai innovaatiopalkinnon Metsätieteen päivillä | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelu sai innovaatiopalkinnon Metsätieteen päivillä

uutiskuva-metsaanfi-palkinto.jpg
Metsään.fi on metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden maksuton asiointipalvelu
Suomen Metsätieteellisen Seuran Taksaattoriklubi antoi innovaatiopalkinnon Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelulle, Metsäkeskukselle ja maa- ja metsätalousministeriölle. Palkinto myönnetään kolmen vuoden välein.

Uutinen 21.11.2019

Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu sai innovaatiopalkinnon Metsätieteen päivillä Helsingissä. Palkinnon myönsi Suomen Metsätieteellisen Seuran Taksaattoriklubi.

Innovaatiopalkinnon tavoitteena on rohkaista innovatiiviseen toimintaan sekä edistää tiedelähtöisyyttä ja asiakassuuntautumista toimialalla. Palkinto myönnetään kolmen vuoden välein henkilölle, työryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, jonka innovaatiolla on ollut vakiintuneita vaikutuksia toimialalla.

- On hienoa saada tunnustusta tieteen tekijöiltä. Metsäkeskuksen toiminnassa haluamme hyödyntää tutkimustietoa ja viedä sitä käytännössä metsänomistajien ja toimijoiden käyttöön. Metsään.fi-palvelua on rakennettu yhteistyössä laajan talon tekijäjoukon kanssa. Palvelulla on käyttäjien luottamus, mikä kannustaa meitä työssämme, sanoo metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsä- ja luontotieto palvelun perustana

Metsään.fi-palvelu on metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden maksuton asiointipalvelu, joka sisältää Metsäkeskuksen tuottamaa metsä- ja luontotietoa. Palveluun on koottu laajasti myös muiden julkisten organisaatioiden tuottamaa ympäristötietoa asiakkaiden hyödynnettäväksi.

Metsään.fi-palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

- Metsä- ja luontotieto on Metsäkeskuksen strategian ytimessä, ja kaikki palvelumme perustuvat mahdollisimman ajantasaiseen tietoon. On ilahduttavaa, että myös työ tietojen hyödyntämisessä on huomattu. Metsään.fi-verkkosivuilla julkaistaan myös avointa metsätietoa, joten sivut ovat monipuolinen kanava kaikille kiinnostuneille Metsäkeskuksen tietojen hyödyntämiseen, toteaa metsätiedon palvelupäällikkö Jorma Jyrkilä Metsäkeskuksesta.

Suomen Metsätieteelliseen Seuraan kuuluu metsäntutkijoita ja metsäntutkimuksesta kiinnostuneita. Taksaattoriklubi toimii Metsätieteellisen Seuran alaisuudessa, ja se edistää muun muassa metsänarvioimismenetelmien ja metsätalouden suunnittelujärjestelmien tutkimusta ja kehittämistä sekä tutkimuksen ja käytännön välistä vuorovaikutusta.

Palkinnon vastaanottivat metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen, yksikön päällikkö Marja Kokkonen maa- ja metsätalousministeriöstä ja Metsäkeskuksen johtaja Ari Eini. Kuva: Janne Uitamo
 

.