Metsään-starttipäivästä saa hyvän alun metsänomistamiseen | Metsäkeskus

Metsään-starttipäivästä saa hyvän alun metsänomistamiseen

uutiskuva-metsaanstartti.jpg
Metsään-starttipäivissä saa perustietoa metsistä. Tapahtumissa pohditaan myös metsänomistamisen tavoitteita.
Metsäkeskuksen Metsään-starttipäivistä saa perustietoa metsänomistamisesta. Tapahtumia järjestetään eri paikkakunnilla 14. syyskuuta, ja ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

Uutinen 26.8.2019

Metsään-starttipäivissä käydään läpi metsänomistamisen perusteita, metsäisiä termejä, tutustutaan metsänomistajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä pohditaan metsänomistamisen tavoitteita.

Tapahtumissa tutustutaan myös metsän kiertokulkuun, metsänhoitoon, puukauppaan ja metsäverotukseen. Metsään-starttipäivät on suunnattu etupäässä uusille metsänomistajille, ja vuosittain tapahtumissa on ollut noin 500 osallistujaa.

Uudet metsänomistajat kaipaavat yleisimmin tietoa niistä metsänhoitotöistä, jotka ovat omassa metsässä ajankohtaisia. Lisäksi puukauppa ja verotus ovat asioita, jotka mietityttävät.

- Metsään-starttipäivän aikana on mahdollisuus kysyä mitä vain metsäasioista. Myös toisten samassa tilanteessa olevien metsäomistajien kohtaaminen on osallistujille tärkeää, sanoo metsänomistajapalvelujen asiantuntija Kaisa Laitinen Suomen metsäkeskuksesta.

Syventävää tietoa on tarjolla Metsään-peruskurssilla

Metsänomistamiseen ja metsäomaisuuden hoitoon voi perehtyä tarkemmin Metsään-peruskurssilla. Metsään-peruskurssi sisältää viisi arki-iltaisin pidettävää luentoa sekä opintoretken. Peruskurssit alkavat syyskuussa eri puolilla Suomea.
Metsään-peruskurssi pidetään myös verkkoluentoina suomeksi 30.10. ja ruotsiksi 23.10. alkaen.

- Verkkoluentoina järjestettävä peruskurssi ei sisällä opintoretkeä, mutta kurssille on kätevä osallistua mistä vaan, kun on tietokone ja toimivat verkkoyhteydet. Verkkokoulutuksissamme on ollut esimerkiksi Ruotsista ja Keski-Euroopasta osallistujia, jotka omistavat metsää Suomessa, Laitinen kertoo.

Tarkempaa tietoa Metsään-koulutuksista ja muusta koulutustarjonnasta on Metsäkeskuksen tapahtumissa.

Ilmoittaudu Metsään-starttipäivään

.