Metsä- ja luontoalan yrityksille valmennusta ja uusia verkostoja | Metsäkeskus

Metsä- ja luontoalan yrityksille valmennusta ja uusia verkostoja

uutiskuva-yrittajat.jpg
Metsä- ja luontoalan yrityksillä on hyvät edellytykset kasvattaa liiketoimintaansa.
Metsäpalveluyritysten ja luontoalan yritysten määrä on kasvanut viime vuosina, ja yrityksillä on myös halua laajentaa liiketoimintaansa. Metsäkeskuksen ja Työtehoseuran MeLua metsään -hanke järjestää marraskuussa ja alkuvuodesta eri puolilla Suomea 13 tilaisuutta, joissa yrittäjät voivat verkostoitua ja saada valmennusta pienryhmissä.

Metsä- ja luontoalan yritykset saavat toimeentulonsa kotimaan metsistä. Puunkäyttö on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana, ja esimerkiksi taimikonhoito ja istutustyöt tuovat työtä metsäpalveluyrittäjille. Vastaavasti myös kotimaiset luonnontuotteet ja luontomatkailu kiinnostavat nyt kuluttajia kotimaassa ja ulkomailla.

- Metsä- ja luontoalan yrityksillä on hyvät edellytykset kasvattaa liiketoimintaansa. Sen vuoksi järjestämme alueilla starttitapahtumia, joissa yrittäjät voivat tutustua toisiinsa ja saada pienryhmissä valmennusta esimerkiksi tuottavuuden kehittämiseen tai yrityksen johtamiseen, kertoo yritys- ja yhteisöpalveluiden asiantuntija Marko Ämmälä Suomen metsäkeskuksesta.

Ensimmäiset Verkostoista voimaa -starttitapahtumat järjestetään marraskuussa Pohjois-Suomessa Suomussalmella, Oulussa ja Rovaniemellä. Tammikuussa tapaamisia on kymmenellä eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Maksuttomiin starttitapahtumiin voi ilmoittautua Suomen metsäkeskuksen Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla.

Pienryhmät kokoontuvat säännöllisesti

Ämmälän mukaan metsä- ja luontoalan yrittäjien tapaamiset voivat poikia monenlaista hyötyä. Yhteydenpito helpottuu ja pienryhmissä saadaan jaettua hyviä käytäntöjä.

- Metsäpalveluyrittäjät tuntevat hyvin metsät ja metsänomistajat. Sitä tietoa voisi jakaa myös luonnontuotteiden keruuta harjoittaville yrityksille, esimerkiksi vinkata sopivista marjapaikoista. Metsäpalveluyrittäjät voisivat myös kertoa metsänomistajille luonnontuotteiden keruusta ja kuinka he voisivat silläkin tavalla saada tuloja metsistään, Ämmälä tuumaa.

MeLua metsään -hankkeen starttitapahtumissa metsä- ja luontoalan yrittäjät muodostavat pienryhmiä, jotka kokoontuvat säännöllisesti tapaamisiin seuraavan kahden vuoden ajan.

Verkostoista voimaa alueellisille metsä- ja luontopalveluyrityksille - MeLua metsään! on Työtehoseuran vetämä kolmivuotinen hanke, jossa Metsäkeskus on kumppanina. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.
 

.