Metsä- ja luontoalan yrityksiä haetaan uudelle kasvupolulle | Metsäkeskus

Metsä- ja luontoalan yrityksiä haetaan uudelle kasvupolulle

uutiskuva-kasvupolku-uusiutuvametsajamaaseutu.jpg
Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle valitaan mukaan 30 yritystä, joista parhaat etenevät valtakunnalliseen kilpailuun.
Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle etsitään mukaan yrityksiä, joiden liiketoiminta perustuu metsiin, luontoon tai maaseudun palveluihin. Haku on avoinna 20.1.2019 saakka. Suomen metsäkeskus on yksi kasvupolun kumppaneista.

Kasvuhakuiset metsä- ja luontoalan yritykset voivat hakea nyt mukaan valtakunnallisen Kasvu Open -yrityskilpailun Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle. Kasvupolun yritysvalmennukseen valitaan mukaan 30 yritystä, joista parhaat etenevät valtakunnalliseen kilpailuun.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle etsitään yhtä lailla perinteisiä metsätalous- ja puunjalostusyrityksiä kuin innovatiivisia metsäalan tai maaseudun palveluita tuottavia yrityksiä sekä esimerkiksi luonnontuotteita ja luontomatkailua tarjoavia yrityksiä. Kumppanit ovat kiinnostuneita myös yrityksistä, jotka tuottavat ratkaisuja maaseudun logistiikkaan tai lisäävät maaseudun elinvoimaisuutta.

- Kasvu Openissa kilpailu ei ole se ykkösjuttu, vaan uusien näkökulmien ja mahdollisuuksien avautuminen. Tämä on tilaisuus jota ei kannata jättää hyödyntämättä, kannustaa yritysten ja yhteisöjen palvelupäällikkö Sanna Kasurinen Suomen metsäkeskuksesta.

Kasvupolun valinnat tehdään hakuajan päätyttyä. Mukaan valitut yritykset saavat maksutonta valmennusta liike-elämän parhailta asiantuntijoilta ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Kaikki kasvupolulle hakeneet yritykset pääsevät mukaan maksuttomaan Kasvupaja-päivään, jossa voi myös saada vinkkejä yrityksen liiketoiminnan laajentamiseen.

Kasvupolulta vauhtia liiketoimintaan

Yritykset voivat hakea Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle täyttämällä hakulomakkeen kasvupolun verkkosivuilla. Hakulomakkeella kerrotaan omasta liikeideasta, kasvusuunnitelmasta ja siitä, mihin yritys erityisesti tarvitsee tukea. Hakemukseen voi liittää myös lyhyen videoidun myyntipuheen.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysvalmennusohjelma, joka edistää vuosittain satojen yritysten kasvua. Kasvu Open -yrityskilpailussa on mukana eri toimialojen ja alueiden kasvupolkuja, eli kasvuohjelmia. Lupaavimmat yritykset etenevät kasvupoluilta valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Suomen metsäkeskus on Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolun kumppanina yhdessä Maaseutuverkoston, MTK:n, Pro Agrian ja Kiteen kaupungin kanssa.

Tutustu Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolkuun sekä hakuohjeisiin kasvupolun sivuilla.

 

.