Maaseudun vahvuuksia etsitään Leppävirralla

Maaseutuparlamentin teemana on tänä vuonna ”Mahdottomuuksista mahdollisuuksia”. Tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea ja sen maaseutua.
Maaseudun suurtapahtuma Maaseutuparlamentti järjestetään Savon sydämessä Leppävirralla 1.-3.9.2017. Metsäkeskus on mukana tapahtuman kumppanitorilla ja työpajoissa.

Suomalaisen maaseudun ajankohtaisista aiheista keskustellaan Maaseutuparlamentissa syyskuun alussa Leppävirralla. Suurtapahtumaan odotetaan tuhatta osallistujaa eri puolilta Suomea.

Maaseutuparlamentin teemana on tänä vuonna ”Mahdottomuuksista mahdollisuuksia”, ja tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea ja sen maaseutua. Ohjelman avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), jonka jälkeen tunnetut vaikuttajat puhuvat maaseudun menestyksen eväistä ja tulevaisuuden näkymistä.

Maaseutuparlamentin aikana järjestetään retkiä, joilla kävijät pääsevät tutustumaan maaseudun vientiyrityksiin ja tuotantotiloihin sekä esimerkiksi luostarin tislaamoon ja uuteen ekovoimalaitokseen.

Suomen metsäkeskus on mukana työpajoissa ja tapahtuman kumppanitorilla, jossa toimintaansa esittelevät myös esimerkiksi maa- ja metsätalousministeriö, MTK, Luonnonvarakeskus ja ProAgria.

- Metsäkeskuksella on merkittävä rooli maaseudun kehittämisessä. Teemme monipuolista hanketyötä, tuemme metsäelinkeinon harjoittamista ja olemme kokoavana voimana. Maaseutuparlamentin kumppanitorilla esittelemme metsäohjelmatyötä, kertoo itäisen alueen elinkeinopäällikkö Seppo Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Silva Metsänäyttely samana viikonloppuna

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidetään toinenkin suurtapahtuma, Silva Metsänäyttely Joensuun Laulurinteellä.

Metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden lisäksi tapahtumassa on huomioitu myös nuoret.  Koulut ovat alkaneet ja koululaisilla on mahdollisuus tulla tutustumaan paikan päälle, mitä vaihtoehtoja metsä tarjoaa.

Metsänäyttelyn järjestävät Suomen metsäkeskus ja ProAgria. Tapahtumassa mukana ovat alueen metsäteollisuusyritykset, metsäntutkimus, metsäalan neuvontaorganisaatiot ja metsäpalveluyrittäjät.

Tutustu Maaseutuparlamentin ja Silva Metsänäyttelyn ohjelmaan.