Lunawood nousi kasvupolun voittajaksi

uutiskuva-kasvupolku-uusiutuvametsajamaaseutu.jpg
Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolun yritysvalmennukseen osallistui 30 yritystä.
Lämpökäsiteltyjä puutuotteita valmistava Lunawood valittiin lupaavimmaksi kasvuyritykseksi Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulla. Kasvu Openin yrityskilpailun valtakunnalliseen finaaliin etenevät myös Suomen Agrometsä Oy, Suomen Konesiirrot Oy ja Kiteen Mato ja Multa.

Lunawood Oy valittiin kasvupolun voittajaksi 30 yrityksen joukosta. Lahtelaisyritys jalostaa sahatavaraa lämpökäsitellyiksi puutuotteiksi. Lunawoodin tuotteita käytetään esimerkiksi rakennusten ulkoverhouksissa ja paneeleissa sekä terassien rakennusmateriaalina. Yrityksellä on yhteensä 90 työntekijää kotimaan tuotantolaitoksissa ja tärkeimmissä vientimaissa.

Tuomariston mukaan kasvupolun voittajalla on selvä kasvusuunnitelma ja realistiset mahdollisuudet kasvattaa liiketoimintaansa. Yrityksen tuotteet ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisillä markkinoilla.

- Saimme tuomaristossa kuulla toinen toistaan hienompia yritys- ja kasvutarinoita. Metsästä ja maaseudulta syntyy monipuolisia ja hyvin erilaisia yritysideoita, sanoo ohjelmapäällikkö Sanna Kasurinen Metsäkeskuksesta.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulla kunniamaininnan saivat Suomen Agrometsä Oy, Suomen Konesiirrot Oy ja Kiteen Mato ja Multa. Nämä yritykset etenevät Lunawoodin kanssa yrityskilpailun valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään 23.-24.10. Jyväskylässä.

Suomen metsäkeskus oli Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolun kumppanina yhdessä MTK:n, Maaseutuverkoston, Pro Agrian ja Kiteen kaupungin kanssa.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolun lupaavimmat kasvuyritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin. Kuva: Kasvu Open