Lisätalousarviossa myönnettiin 11,02 miljoonaa euroa lisää Kemera-varoja

Nuoria metsiä kannattaa nyt raivata, sillä Kemera-tukea on haettavissa hyvin.
Valtion lisätalousarviossa myönnettiin Suomen metsäkeskukselle lisää varoja Kemera-tukien maksamiseen yhteensä 11,02 miljoonaa euroa. Lisäyksen jälkeen tänä vuonna tukea on käytettävissä kaikkiaan 67,25 miljoonaa euroa.

Kemera-varoja on jakamatta runsaasti. Heinäkuun puoliväliin mennessä varoja on käytetty 20,8 miljoonaa euroa, mikä on 37 prosenttia lisätalousarviota edeltäneestä ja 31 prosenttia lisätalousarvion jälkeisestä varojen määrästä.

- Kemera-varoja on nyt erittäin hyvin käytettävissä, kuten myöntämisvaltuuttakin hankkeiden hyväksymiseen. Tarvitaan vaan työn ryskettä metsiin, hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta sanoo.

Kun tarkastellaan maakunnittain budjetoituja Kemera-varoja, paras käyttöaste on Päijät-Hämeessä, 58 prosenttia. Noin puolet budjetoiduista rahoista on käytetty Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Vähiten tukea on käytetty Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Lapissa, noin neljännes budjetoidusta.

Eduskunta hyväksyi lisätalousarvion kesäkuun lopussa. Metsäkeskus tekee maa- ja metsätalousministeriölle elokuun lopulla esityksen lisämäärärahan kohdentamisesta maakunnittain ja työlajeittain.

Vuonna 2016 Kemera-tukea käytettiin 52,7 miljoonaa euroa ja vuonna 2015 käytetty summa oli 57,7 miljoonaa euroa.