Lämpökäsiteltyjä puutuotteita valmistava Lunawood valittiin voittajaksi kasvuyrityskilpailussa

uutiskuva-lunawood.jpg
Lunawoodin markkinointijohtaja Maija Masalin ja toimitusjohtaja Arto Halonen juhlivat voittoaan. Kuva:Jouni Rantala
Kasvu Open -kilpailussa on valittu Suomen parhaat kasvuyritykset. Lunawood Oy Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulta voitti kilpailun start again -sarjan.

Lahtelainen Lunawood Oy jalostaa sahatavaraa lämpökäsitellyiksi puutuotteiksi. Lunawoodin tuotteita käytetään esimerkiksi rakennusten ulkoverhouksissa ja paneeleissa sekä terassien rakennusmateriaalina. Yrityksen tavoitteena on tuoda pohjoismainen luonto lähemmäksi kaupungissa asuvia ihmisiä. Lunawoodilla on yhteensä 90 työntekijää kotimaan tuotantolaitoksissa ja tärkeimmissä vientimaissa.

- Yrityksen kasvuhalu on ilmeinen. Suomalaisen raaka-aineen jalostusastetta on nostettu merkittävästi, ja yritys on saanut vahvan aseman, tuomaristo kiitti yritystä.

Lunawood nousi Kasvu Openin yrityskilpailun finaaliin Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulta. Suomen metsäkeskus oli yksi tämän kasvupolun kumppaneista.

- Oli taas mahtava seurata toinen toistaan upeampien kasvuyritysten tarinoita Kasvu Open -karnevaalissa. On hienoa nähdä, että metsiin ja puuhun perustuva liiketoiminta kasvaa ja kehittyy ja sitä arvostetaan Suomessa, sanoo ohjelmapäällikkö Sanna Kasurinen Suomen metsäkeskuksesta.

Voittajat valittiin sadan finalistin joukosta

Suomen parhaat kasvuyritykset valittiin sadan finalistin joukosta eri kasvupoluilta. Tuomaristo punnitsi valinnoissaan, kuinka hyvät mahdollisuudet yrityksillä on menestyä markkinoilla, millaista näyttöä siitä on ja millainen on yritysten kasvukyky ja -halukkuus.

Kasvu Open -kilpailussa startup-yritysten sarjan voitti paperisia juomapillejä valmistava Dolea Oy Helsingistä. Myös Dolean liiketoiminnan pohjana on puu. Raaka-aine yrityksen paperipilleihin tulee Kotkamills Oy:n kartongista.

Kunniamaininnan start again -sarjassa sai Arcteq Relays Oy Vaasasta ja Startup-sarjassa Monidor Oy Oulusta.

Yrityskilpailun voittajat julkistettiin torstaina 24.10. Jyväskylässä Kasvu Open -karnevaalissa.

Suomen parhaat kasvuyritykset valittiin Kasvu Open -karnevaalissa Jyväskylässä.  Kuva: Kasvu Open