Kultarantaan perustettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlametsikkö

Metsäkeskuksen aluejohtaja Jorma Vierula näyttää mallia istutustekniikasta Naantalin Kultarannassa. Kuva: Terho Marttila/Tasavallan presidentin kanslia
Naantalin Kultarantaan perustettiin keskiviikkona 30. elokuuta 2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlametsikkö. Juhlametsikköön istutettiin rauduskoivua ja sen erikoismuotoja.

Koivumetsikkö perustettiin tammimetsikön viereen, jonka Metsäkeskus istutti vuonna 1992 juhlistamaan Suomen itsenäisyyden 75-vuotista taivalta.

Työ sujui ripeästi. Metsäkeskuksen ja muiden metsäalojen edustajat sekä Kultarannan henkilöstö istuttivat 500 tainta puolessatoista tunnissa. Harmaa ja sateinen ilma ei haitannut – päinvastoin todettiin, että sää oli istutukselle mitä parhain.

Rauduskoivun erikoismuodoista Kultarannassa on edustettuina taalainkoivu, pirkkalankoivu, jääkoivu, presidenttivisa ja Hartolan visakuningatar. Visakoivut jätettiin istutusalueen etureunaan ja muut lajikkeet alueen taustalle sekalaisesti, jotta työn jälki olisi luonnonmukaisen näköistä.

Rauduskoivu on valittu Suomen kansallispuuksi.

Metsäkeskuksen ja muiden metsäalojen edustajat sekä Kultarannan henkilöstö istuttivat 500 koivuntainta Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Terho Marttila/Tasavallan presidentin kanslia