Koululaiset saivat metsätietoa toritapahtumissa

uutiskuva-metsa-tulee-torille.jpg
Metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Anniina Mäensivu kertoi koululaisille lahopuusta ja sen merkityksestä Tampereen Metsä tulee torille -tapahtumassa. Kuva: Johanna Kleemola
Sadat kuudesluokkalaiset oppilaat tutustuivat metsäalaan Metsä tulee torille -tapahtumissa eri puolilla Suomea elo-syyskuussa. Suomen metsäkeskuksen, 4H-yhdistyksen ja kumppaneiden neljään toritapahtumaan osallistui yhteensä noin 2 500 oppilasta.

Metsä tulee torille -tapahtumissa oppilaat tapasivat metsäalan ammattilaisia ja kiersivät useilla toiminnallisilla esittelypisteillä. Koululaiset saivat esimerkiksi kiivetä oikean metsäkoneen hyttiin, tunnistaa puulajeja ja metsäteollisuuden uusia tuotteita sekä tutustua mobiililuontopolkuun ja luontoharrastuksiin. Esittelypisteillä jaettiin monipuolista tietoa metsistä.

- Pelit ja toiminta kiinnostivat oppilaita. Tietoiskut olivat sopivan mittaisia, ja tekemistä oli mukavasti. Tapahtuma antoi virikkeitä myös oppitunneille. Tutustumme esittelymateriaaliin vielä ajan kanssa esimerkiksi ympäristöopin ja yhteiskuntaopin tunneilla, kertoo luokanopettaja Saara Väntsi Kariston koulusta Lahdesta.

Väntsi osallistui luokkansa kanssa Lahden toritapahtumaan syyskuun alussa. Tapahtumia järjestettiin myös Kuopiossa, Kemissä ja Tampereella, ja niissä oli mukana yhteensä noin 2 500 kuudesluokkalaista oppilasta.

- Toivottavasti mahdollisimman moni sai oivalluksen, mitä kaikkea metsässä voi tehdä ja kuinka metsiä hoidetaan. Tapahtumat onnistuivat hyvin ja kiitokset siitä kuuluvat myös lukuisille yhteistyökumppaneillemme, sanoo metsänomistajapalvelujen asiantuntija Kaisa Laitinen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsä tulee torille -tapahtuman idea sai alkunsa noin vuosi sitten. Koululaistapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Vaasan torilla viime vuoden marraskuussa osana Metsäkeskuksen 100-vuotisjuhlaa. Tapahtumien jatkosta ei vielä toistaiseksi ole suunnitelmaa.

Koululaiset kokeilivat metsäkonesimulaattoria Tampereen tapahtumassa. Simulaattorin puikoissa saa tuntumaa siitä, millaista on ohjata oikeaa metsäkonetta. Kuva: Johanna Kleemola

Kuusenkävyistä syntyi käpylehmiä askartelupisteellä. Kuva: Johanna Kleemola