Kemera-tukia maksettu metsänomistajille viime vuotta vilkkaammin | Metsäkeskus

Kemera-tukia maksettu metsänomistajille viime vuotta vilkkaammin

uutiskuva-metsatie-kemera.jpg
Hyväkuntoinen metsäautotie mahdollistaa puunkuljetukset ympäri vuoden. Alkuvuodesta metsätietöiden tukia oli maksettu lähes tuplamäärä viime vuoteen verrattuna.
Metsänhoitotöiden Kemera-tukia on maksettu alkuvuodesta metsänomistajille 10,9 miljoonaa, eli noin viidennes edellisvuotta enemmän. Huhtikuun lopussa metsätietöiden tukia oli maksettu lähes tuplamäärä edellisvuoteen verrattuna. Myös suometsien kunnostuksen ja nuorten metsien hoidon tukimaksut ovat lisääntyneet.

Kemera-maksujen kasvuun on osaltaan vaikuttanut se, että vanhan Kemera-lain metsätöiden toteutusajat päättyivät vuodenvaihteessa. Alkuvuodesta tukia on maksettu useille metsäteiden ja suometsien kunnostushankkeille, jotka päättyivät viime vuoden puolella. Nuorissa metsissä on tehty alkuvuodesta runsaasti metsänhoitotöitä, mikä näkyy myös maksujen määrässä.

Uusia Kemera-hankkeita on hyväksytty alkuvuodesta 14,3 miljoonan tukieuron arvosta, mikä on kahdeksan prosenttia viime vuotta enemmän. Noin miljoonan euron lisäys on lähes kokonaan metsätietöiden lisäystä.

Viime vuoden tammi-huhtikuussa metsäteiden rakentamisen ja kunnostamisen Kemera-tukia hyväksyttiin 0,7 miljoonan euron arvosta ja tänä vuonna vastaavasti 1,7 miljoonan euron arvosta.

- Metsissä on runsaasti töitä tarjolla, ja Kemera-tuki lisää metsähoitotöiden kannattavuutta. Kemera-tuella tehtävien töiden odotetaan lisääntyvän tänä vuonna 14 prosenttia viime vuodesta, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Lisätietoa Kemera-tuista on Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

.