Kemera-tuen haku nuoren metsän hoitotöihin alkoi sujuvasti

Nuoren metsän hoitotöihin voi jälleen hakea Kemera-tukea.
Suomen metsäkeskus alkoi hyväksyä nuoren metsän hoidon Kemera-tukihakemuksia 20. huhtikuuta lähes vuoden tauon jälkeen. Avauspäivänä puoleen päivään mennessä Metsäkeskukseen oli saapunut noin 2 900 tukihakemusta, joista 85 prosenttia sähköisesti. Metsäkeskus suosittelee hakemaan Kemera-tukea sähköisesti Metsään.fi-palvelussa.

Nuoren metsän hoitotöihin voi jälleen hakea Kemera-tukea. Haun avauspäivänä puoleen päivään mennessä Metsäkeskukseen oli saapunut noin 2 900 hakemusta. Tukea nuoren metsän hoitoon oli haettu yön ja aamupäivän aikana noin 4,45 miljoonan euron arvosta. Lähes kolmannes hakemuksista oli tullut Päijät-Hämeestä ja viidennes Pohjois-Pohjanmaalta.

- Maltti on valttia haussa. Uusia hakemuksia kannattaa tehdä vasta, kun todella aikoo aloittaa metsänhoitotyöt. Tämä on nyt entistä tärkeämpää, koska nuoren metsän hoidon Kemera-töiden toteutusaika on rajattu vuoteen, eikä lisäaikaa voida myöntää, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Valtaosa avauspäivän hakemuksista, noin 85 prosenttia, on jätetty sähköisesti Metsään.fi-palvelun tai metsänhoitoyhdistysten käyttämän järjestelmän kautta. Niskasen mukaan tämä sujuvoittaa huomattavasti hakemusten käsittelyä ja päätöksentekoa. Hän toivoo, että sähköisiä hakemuskanavia suositaan edelleen.

Kemera-tukea on osoitettu hyvin tälle vuodelle ja sitä pidetään riittävänä vuoden aikana tuleviin hakemuksiin. Metsäkeskus voi hyväksyä uusia nuoren metsän hoidon ja taimikon varhaishoidon Kemera-hakemuksia kaikkiaan noin 54,6 miljoonan euron edestä vuoden aikana.