Kemera-tuen haku on helppoa Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Kemera-tuen haku on helppoa Metsään.fi-palvelussa

uutiskuva-kemerat-kartalla.jpg
Metsään.fi-palvelun tilakartalla metsänomistaja voi tarkastaa, mistä kuvioista on lähettänyt Kemera-hakemuksen tai -toteutusilmoituksen Metsäkeskukseen.
Jos taimikossasi on hoidon tarvetta, niin tarkista voitko saada työhön Kemera-rahoitusta joko verkkosivuiltamme tai metsäammattilaiselta. Kun ehdot täyttyvät niin tuen haku onnistuu kirjautumalla maksuttomaan Metsään.fi-palveluun.

Metsään.fi-palvelussa rahoitushakemuksen teko käy jouhevasti, sillä lomakkeen täyttöä ohjataan kohta kohdalta. Voit myös helposti aina varmistaa ohjeista, mitä mikäkin hakemuksen kohta tarkoittaa. Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit seurata, miten hakemuksesi käsittely Metsäkeskuksessa etenee. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä odottamaan hakemuksen hyväksymispäätöstä, vaan työt metsässä voit aloittaa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Toteutusilmoitus kertoo työn valmistumisesta

Kun hakemuksesi on hyväksytty niin näet Metsään.fi-palvelussa myös tiedon, milloin työn valmistumisesta tulee viimeistään lähettää toteutusilmoitus Metsäkeskukseen. Palvelussa kannattaa hyödyntää toteutusilmoituksen esitäyttöä, jolloin tiedot hyväksytystä rahoitushakemuksesta siirtyvät ilmoitukseen automaattisesti. Tuki maksetaan tilillesi toteutusilmoituksen perusteella.

Kemera-tiedot näkyvät kartalla

Kemera-hakemuksesi ja -toteutusilmoitukset löydät Metsään.fi-palvelun Asiointi-osiosta. Voit selata Kemera-asiakirjoja myös kartalla kuvioittain, kun valitset karttavalikosta Viranomaisasiointi. Klikkaamalla Kemera-kuvion päällä näet asiakirjan saapumispäivän, asianumeron ja työlajin.

Asiakastukemme neuvoo myös chatissa

Asiakastukemme on helmikuusta alkaen neuvonut Metsään.fi-palveluun kirjautuneita myös chatissa. Jos tarvitset apua Kemera-tuen hakemiseen tai Metsään.fi-palvelun käyttöön niin chattaa, soita tai laita sähköpostia ma-ti klo 8–18 ja ke-pe klo 8–16: p. 029 432 409, asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Lue Metsään-lehdestä, miten Kemera-hakemuksen helppous yllätti Sami Paasosen.

Lisätietoa: Kemera-tuet

 

 

.