Kemera-laki saanee jatkoa ensi vuodelle | Metsäkeskus

Kemera-laki saanee jatkoa ensi vuodelle

uutiskuva-kemera-raivaus.jpg
Maa- ja metsätalousministeriö on kaavaillut Kemera-lain voimassaolon jatkamista vuodella
Nykyinen Kemera-laki on voimassa 31.12.2020 saakka, jonka jälkeen maa- ja metsätalousministeriö on kaavaillut lain voimassaolon jatkamista vuodella. Nykyisen Kemera-lain jatko on tarkoitus saada voimaan heti vuoden 2021 alusta, jolloin Kemera-hankkeiden käsittely jatkuisi tänä ja ensi vuonna ihan normaalisti.

Uutinen 7.2.2020

Ennen kuin nykyisen Kemera-lain jatkuminen ensi vuodelle varmistuu, on Kemera-tuen hakijoiden varauduttava seuraaviin asioihin:

  • Metsäkeskus voi tehdä Kemera-rahoituspäätöksiä 31.12.2020 saakka. Takarajana oleva vuoden loppu koskee myös ympäristötukia ja luonnonhoitohankkeita. Kemera-työt tulee toteuttaa rahoituspäätöksessä ilmoitetussa määräajassa. Tänä vuonna myönnettyjä tukia on mahdollista maksaa 31.12.2023 saakka.
     
  • Kemera-rahoitushakemukset tulee toimittaa Metsäkeskukseen hyvissä ajoin syksyllä, jotta ne ennätetään käsitellä ennen vuodenvaihdetta. Varsinkin vaativien suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden käsittelyyn on syytä varata riittävästi aikaa.
     
  • Suometsien ja metsäteiden yhteishankkeiden suunnitteluun on mahdollista hakea erikseen Kemera-tukea. Suunnittelutyölle voidaan myöntää toteutusaikaa enintään 30.9.2020 saakka. Samassa määräajassa valmiin toteuttamissuunnitelman kanssa Metsäkeskukseen on toimitettava suometsä- ja metsätiehankkeen tukihakemus. Jos töiden toteuttamiseen ei haeta Kemera-tukea, on toteuttamissuunnitelmaan liitettävä selvitys hankkeen toteuttamisesta muulla rahoituksella. 

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote: “Metsätalouden Kemera-tukilaille suunnitteilla vuoden jatkoaika
 

.