Kasvupolulta kolme yritystä etenee valtakunnalliseen finaaliin | Metsäkeskus

Kasvupolulta kolme yritystä etenee valtakunnalliseen finaaliin

uutiskuva-kasvupolku-finalistit.jpg
Suomen metsäkeskus oli Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet -kasvupolun kumppanina.
Kasvu Openin Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet -kasvupolulta on valittu kolme parasta kasvuyritystä. Valtakunnalliseen finaaliin etenevät Ecolan Oy, Maatilamatkailu Koivuniemen Herra ja Jukolan Juusto Oy. Valtakunnallinen finaali ja Kasvu Open -karnevaali järjestetään 27.-29.10. verkkotapahtumana.

Uutinen 12.6.2020

Yritysvalmennusohjelma Kasvu Openin Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet -kasvupolulta parhaiksi kasvuyrityksiksi on valittu lannoitevalmistaja Ecolan Oy Tampereelta, maatilamatkailuyritys Koivuniemen Herra Merikarvialta ja juustovalmistaja Jukolan Juusto Joutsasta.

Tamperelainen Ecolan tuottaa teollisuuden sivuvirroista lannoitteita metsä- ja maatalouteen sekä kevytkiviainesta ja sideaineita maanrakentamiseen. Tuomariston mukaan yrityksen toiminta tukee hyvin kiertotaloutta ja yrityksellä on hyvät mahdollisuudet pärjätä markkinoilla.

Maatilamatkailu Koivuniemen Herra tarjoaa lapsiperheille mahdollisuuden elää maatilan arkea Koivuniemen vanhassa talonpoikaisessa pihapiirissä isäntä- ja työväen kanssa. Tuomariston mukaan yritys tekee kannattavaa liiketoimintaa, jossa myynti ja tuotekokonaisuudet ovat kunnossa.

Jukolan Juusto valmistaa käsityönä kotimaista cheddar-juustoa. Tuomaristo arvosti sitä, että tuotteiden valmistuksessa on mietitty hiilijalanjälkeä ja tuotteet tuotetaan oman tilan maidosta.

– Keskustelimme useiden yritysten vahvuuksista ja menestymisen mahdollisuuksista ja päädyimme valinnassamme näihin yrityksiin tällä kertaa. Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet -kasvupolulta pääsee myös muita yrityksiä finaaliin valtakunnallisen valmennusraadin nostamana, sillä potentiaalisia yrityksiä jäi vielä nyt valitun kolmikon ulkopuolelle. Finaalissa on tarkoitus nähdä 60 innokkaan ja kasvua tavoittelevan yrityksen joukko oppimassa ja jakamassa kokemuksiaan kasvun tavoittelemisesta, sanoo tuomariston jäsen, elinkeinopäällikkö Jouni Rantala Suomen metsäkeskuksesta.

Suomen metsäkeskus oli yksi Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet -kasvupolun kumppaneista yhdessä MTK:n, ProAgrian ja Maaseutuverkoston kanssa. Kasvupolun finalistit valittiin 29 kasvupolun yrityksen joukosta. Kasvu Open -yritysvalmennusohjelman valtakunnallinen finaali järjestetään verkkotapahtumana 27.-29.10.2020

.