Ilmoita hirvieläinvahingoista Metsään.fi-palvelussa

uutiskuva-metsaanfi-hivivahinkoilmoitus.jpg
Metsään.fi-palvelun tilakartalta metsänomistaja voi valita valmiin kuvion, johon hirvieläinvahinko on kohdistunut tai piirtää vahinkoalueen itse.
Metsänomistaja voi saada korvausta hirvieläinten kasvavalle puustolle aiheuttamista vahingoista. Nyt voit tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti maksuttomassa Metsään.fi-palvelussa. Lisäsimme elokuun päivityksessä palveluun myös uusia karttatasoja.

Kirjauduttuasi Metsään.fi-palveluun löydät linkin hirvieläinvahinkoilmoitukseen palvelun etusivulla olevasta ASIOINTI-kohdasta. Kartalta voit valita valmiin kuvion, johon vahinko on kohdistunut tai piirtää vahinkoalueen. Vahinkoilmoitukset tallentuvat palveluun, joten voit selata lähetettyjä ilmoituksia myöhemmin. Hirvieläinvahingoista ilmoittaminen Metsään.fi-palvelussa on helppoa, sillä palvelussa ohjeistetaan lomakkeen täyttöä vaihe vaiheelta.

Tällä hetkellä vain metsänomistajat voivat lähettää hirvieläinvahinkoilmoituksia Metsään.fi-palvelussa, toimijoille ilmoitusmahdollisuus avautuu myöhemmin tänä syksynä. Ilmoituksen voi tehdä edelleen myös verkkosivuillamme olevaa vahinkoilmoituslomaketta käyttäen. Lue lisää hirvieläinvahinkojen arvioinnista, korvauskäytännöistä ja hirvivahinkolaskurista verkkosivuillamme.

Voit nyt tarkistaa karttanäkymässä, onko kuviosta tehty metsänkäyttöilmoitus

Metsään.fi-palvelun tilakartan valikosta voit valita näkyviin tietoja, jotka liittyvät viranomaisasiointiin. Näet kartalla, miltä kuvioilta ja minä vuonna Metsäkeskukseen on lähetetty metsänkäyttöilmoituksia tai Kemera-hakemuksia ja -ilmoituksia. Näin voit karttanäkymässä helposti tarkistaa, mistä kohteista metsänkäyttöilmoitus on voimassa. Kun klikkaat kuviota niin näet tarkempaa tietoa kuten metsänkäyttöilmoituksessa ilmoitetun hakkuutavan.

Jotta tiedot näkyvät kartalla, tulee mittakaavan olla vähintään 1:10 000. Metsänkäyttöilmoitus- ja Kemera-tiedot päivittyvät palveluun viikoittain.

Metsien yleisestä rakenteesta saat helposti kokonaiskuvan, kun valitset karttavalikosta hila-aineistot. Voit tarkastella 16x16 metrin ruudukkoina puuston keskitilavuutta tai kehitysluokkia.

Karttanäkymään voit valita myös tietoa metsävaratiedon saatavuudesta. Uutena tietona on lisätty arvio siitä, milloin uusi kerätty metsävaratieto julkaistaan Metsään.fi-palvelussa. Lisäksi näet, mistä tietolähteestä kunkin kuvion tieto on peräisin.

Myös pintavesien virtausmalliaineistoja voi taas selata metsätilan kartalla.

Maksuton palvelu helpottaa metsäasioidesi hoitoa

Metsään.fi-palveluun voivat maksutta kirjautua kaikki metsänomistajat ja metsäalan toimijat. Palvelussa voi hoitaa viranomaisasioita Metsäkeskuksen kanssa kuten jättää metsänkäyttöilmoituksia, hirvieläinvahinkoilmoituksia ja Kemera-rahoitukseen liittyviä hakemuksia ja toteutusilmoituksia. Palvelun käyttö helpottaa metsäasioiden hoitoa ja metsänomistajan ja metsäalan palveluntarjoajien yhteydenpitoa.

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, joten tiedot pysyvät turvassa. Palveluun voi tutustua kirjautumatta osoitteessa www.metsään.fi valitsemalla etusivulla olevan linkin ”Tutustu ilman kirjautumista”.