Finnos Oy vei voiton Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolulla

uutiskuva-voittajat-kasvupolku.jpg
Puhdistamon Joni Laiho (vas.) ja Finnos Oy:n Caro Pohjola juhlivat pääsyään KasvuOpen-kilpailun finaaliin. Kuva: KasvuOpen
Lappeenrantalainen tukkienmittausjärjestelmiä valmistava yritys, Finnos Oy, on valittu Kasvu Openin Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolun lupaavimmaksi kasvuyritykseksi. Kunniamaininnan sai Puhdistamo – Real Foods Oy Lempäälästä. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään 24.-25.10. Jyväskylässä.

Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolun voittajakaksikko valittiin 15 yrityksen joukosta. Kaikkiaan kilpailuun ja valmennukseen haki mukaan 69 yritystä.

Voittajaksi valittu lappeenrantalainen Finnos Oy kehittää ja valmistaa sahateollisuuteen tukkienmittausjärjestelmiä. Mittausteknologian avulla sahat pystyvät parantamaan tuotteidensa laatua. Finnoksen kehittämä mittari läpivalaisee tukit ja laskee niiden laatuominaisuudet. Mittaustulokset auttavat sahoja erilaatuisen puuraaka-aineen lajittelussa.

Kasvupolun tuomariston mukaan yrityksen teknologia tuottaa asiakkaille selvää lisä-arvoa. Tuomaristo katsoo myös, että tukkimittareille on kysyntää kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla.

Kilpailussa kunniamaininnan saanut lempääläläinen Puhdistamo - Real Foods Oy on Suomen ensimmäinen kokonaan superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys. Tuomariston mukaan yrityksen käyttämät raaka-aineet ovat laadukkaita ja kasvusuunnitelma uskottava.

Finnos ja Puhdistamo -Real Foods Oy etenevät mukaan Kasvu Openin valtakunnalliseen finaaliin yhdessä noin sadan muun yrityksen kanssa.

Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolun tuomaristoon kuuluivat Sanna Kasurinen ja Aki Hostikka Suomen metsäkeskuksesta, Teemu Saarinen PJT-Forest Oy:stä, Tuomo Turunen Metsäpalvelu Turunen Oy:stä, Juha Rutanen Suomen luontoyrittäjyysverkostosta ja Kimmo Aalto MTK:sta.

- Kilpailuun osallistui 15 upeaa yritystä, joilla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa toimintaansa. Toivon, että jokainen näistä yrityksistä sai lisää tietoa, osaamista ja uusia verkostoja kasvupolulta, sanoo tuomariston puheenjohtaja Sanna Kasurinen Suomen metsäkeskuksesta.