Erno Aho Raahesta voitti raivaussahan Metsään.fi-kampanjan arvonnassa

uutiskuva-metsaanfi-arvonta.jpg
Erno Aho aikoo käyttää palkintosahaa raivaustöissä omalla metsätilalla. Kuva: Seppo Moilanen
Metsäkeskus kysyi Metsään.fi-palvelussa 1.9.-31.12.2017, miten aiot hoitaa metsääsi? Arvontaan osallistui kaikkiaan 5277 vastaajaa. Vastanneiden kesken arvottiin raivaussaha.

Raahelainen Erno Aho on tyytyväinen mies voitettuaan Metsään.fi-kampanjassa Husqvarna 545FX-raivaussahan. Saha tuli tarpeeseen.  Aho on ostanut kotikylältään Möykkyperältä keskikokoisen metsätilan muutamia vuosia sitten.  Metsätila rakennuksineen on sekä sijoitus että harrastus. 

Metsään.fi-palvelua Aho on käyttänyt metsätöissään ja ollut tyytyväinen palveluun. Hän on myös verrannut palvelun tietoja tila-arvion tietoihin, vaikka ne eivät aivan vertailukelpoisia olekaan.   

Metsänomistaja on hakenut Kemera-tukea metsätöihin ja tänä vuonna hän tekee työstä toteutusilmoituksen sähköisesti Metsään.fi-palvelussa. Kiireelliset metsänhoitotyöt ovat löytyneet helposti Metsään.fi-palvelusta ja maastossa kierrellessä.  Aho kertoo, että harkitsee myöhemmin myös metsäsuunnitelman teettämistä. Metsään.fi -palvelun tiedot voi silloin luovuttaa suunnitelman laatijalle pohjatiedoiksi. 

Hankintakauppoja Aho on tehnyt hoitotöistä kertyneistä kuitupuista, koska polttopuuna kaikkea ei tule käytettyä. Vieraalla teetettyjen metsätöiden ja materiaalien kustannukset kiinnostavat myös aktiivista metsänomistajaa.