Avoimen metsätiedon lataaminen alkoi vauhdikkaasti

uutiskuva-avoin-metsatieto-lataukset.jpg
Avoimet metsätiedot kiinnostavat. Aineistoja on ladattu vilkkaasti Metsään.fi-verkkosivuilta maaliskuun alusta alkaen.
Avointa metsätietoa on julkaistu Metsään.fi-verkkosivuilla maaliskuun alusta alkaen. Ensimmäisten viikkojen aikana avoimia aineistoja ladattiin sivuilta yli 77 000 kertaa.

Metsäkeskuksen Metsään.fi-verkkosivuilta voi nyt ladata vapaasti metsävarakuviotietoja, hila-, metsänkäyttöilmoitus- ja Kemera-aineistoa sekä tietoja erityisen tärkeistä elinympäristöistä. Nämä aineistot ovat saatavilla maakunnittain, kunnittain ja karttalehdittäin.

Ensimmäisten viikkojen aikana avointa metsätietoa ladattiin verkkosivuilta yhteensä yli 77 000 kertaa. Aineistoista eniten kiinnostivat metsävarakuviot, joiden osuus latauskerroista oli noin puolet. Metsävarakuvioita on ladattu eniten Etelä-Karjalan alueelta.

Erityisen tärkeitä elinympäristökuvioita ladattiin yli 23 000 kertaa parin viikon aikana. Näistä eniten latauksia kohdistui Uudenmaan alueelle. Vähimmälle mielenkiinnolle ovat jääneet Kemera-aineistot.

- Latausmäärät ja kiinnostuksen kohteet ovat olleet odotusten mukaisia. Odotamme innolla, millaisia uusia sovelluksia avoimen metsätiedon pohjalta jatkossa syntyy. Hiljattain avoimia metsätietoja täydennettiin myös metsänkäyttöilmoitusaineistoilla, kertoo metsätietoasiantuntija Juha Inkilä Suomen metsäkeskuksesta.

Alkukesästä Metsään.fi-verkkosivuilla julkaistaan avoimen metsätiedon rajapinnat ja karttapalvelut, jotka lisäävät avoimen tiedon käyttömahdollisuuksia.

Avoimesta metsätiedosta voi lukea lisätietoa Metsään.fi-verkkosivuilta.