Uutiset

uutiskuva-kemera-lain-tarkennus.jpg
04.10.2017 14:15
Valtiontalouden tarkastusvirasto havaitsi tarkastuksessaan, että Suomen metsäkeskus oli myöntänyt Kemera-tukea kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain vastaisesti ilman sen kirjallista hakemista. Taustalla on se, että Metsäkeskus ja VTV ovat tulkinneet lakia eri tavoin. Kemera-lakia on sittemmin tarkennettu eikä erilaisia tulkinnanmahdollisuuksia enää ole.
uutiskuva-metsatietieto.jpg
04.10.2017 12:31
Alempiasteinen tieverkko luo puitteet Suomen biotaloudelle sekä muulle maaseudun liikenteelle. Nykyistä kattavampi ja ajantasaisempi tiestö- ja olosuhdetieto parantaisi puukuljetusten tehokkuutta, volyymien tasaisuutta eri vuodenaikoina, liikenneturvallisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä.
uutiskuva-metsanuudistus.jpg
04.10.2017 07:32
Satojen Kemera-tuettujen metsänuudistushankkeiden toteutusajat ovat päättymässä tämän ja ensi vuoden aikana. Tänä vuonna uhkaa vanhentua noin 3 miljoonan euron edestä hankkeita, jotka ovat saaneet Kemera-tukipäätöksen ennen vuoden 2015 kevättä. Näihin töihin voi vielä hakea lisäaikaa Metsäkeskuksesta.
uutiskuva-kasvuopen.jpg
29.09.2017 10:03
Kasvuhakuiset yritykset voivat syksyn aikana hakea mukaan Kasvu Open –yrityskilpailun Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolulle. Hakuaika kilpailuun on 4.9.–10.12.2017. Kasvupolulle valitaan 15 yritystä, joista parhaat etenevät valtakunnalliseen kilpailuun. Suomen metsäkeskus on yksi Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolun kumppaneista.
uutiskuva-kilpailu.jpg
28.09.2017 08:31
Metsäkeskus kysyi kesän Metsään.fi-kilpailussa Facebookissa, mikä punastutti koivun lehdet. Lehtivaurion aiheutti koivun punanukkapunkki. Kokemäkeläinen Hanna Uusimaa selvitti oikean vastauksen vanhan metsänterveysoppaan avulla ja voitti kilpailun arvonnassa Suunto-älykellon.
27.09.2017 11:56
Suomen metsäkeskus on uudistanut Metsään.fi-palvelunsa verkkosivut ja parantanut palvelun käytettävyyttä pienillä muutoksilla. Metsänomistajat voivat nyt kirjautua palveluun pankkitunnusten ja mobiilivarmenteen lisäksi myös varmennekortilla.
uutiskuva-syksyluonnonhoito.jpg
22.09.2017 10:30
Suomen metsäkeskus avaa syksyn luonnonhoitohankkeiden haun 22. syyskuuta. Kemera-tukea myönnetään arvokkaiden elinympäristöjen kunnostukseen ja vesiensuojelutöihin. Metsäalan toimijat voivat nyt myös suorittaa verkossa luonnonhoidon osaamiskokeen.
uutiskuva-hirvivahinko.jpg
20.09.2017 10:11
Hirvieläinten aiheuttamista taimikkotuhoista maksetaan jatkossa metsänomistajille aiempaa parempia korvauksia. Korvaustason arvioidaan nousevan neljänneksen edellisvuosista, kun vahinkojen arviointitapaa ja korvauslaskentaa uudistettiin keväällä. Metsänomistajien käyttöön valmistuu loppuvuodesta uusia laskuripalveluita, joilla voi määrittää hirvivahinkokorvaussummaa ja korvauskelpoisuutta.
uutiskuva-omavalvonta.jpg
19.09.2017 12:21
Suomen metsäkeskus tarjoaa metsäalan toimijoille ja metsänomistajille maksutonta omavalvonnan koulutusta sähköisessä oppimisympäristössä. Ilmoittautuminen toimijoiden verkkokoulutukseen avautuu 19. syyskuuta. Ensimmäisessä koulutuksessa perehdytään taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon töiden omavalvontamittauksiin. Koulutusta on valmisteltu osana hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta.
uutiskuva-metsajamatkailu.jpg
18.09.2017 11:30
Metsäkeskus on mukana järjestämässä Metsä- ja matkailupalvelujen tuottaja –opintoja Lapissa. Koulutuksesta valmistuu monitaitureita, jotka osaavat raivata taimikoita kesällä ja palvella matkailijoita talvisesongin aikana. Tavoitteena on, että opinnoista valmistuvilla olisi töitä läpi vuoden.