Pirkanmaa haluaa puurakentamisen kärkijoukkoihin | Metsäkeskus

Pirkanmaa haluaa puurakentamisen kärkijoukkoihin

Suomen metsäkeskus on käynnistänyt yhdessä Pirkanmaan liiton sekä puurakentamisen yritysten ja osan Pirkanmaan kuntien kanssa hankkeen, jossa tavoitteena on lisätä puukerrostalorakentamista Pirkanmaalla. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että 10 prosenttia Pirkanmaan uusista kerrostalokohteista sekä kaikki lisäkerrosrakentamisen kohteet rakennetaan puusta.

Puukerrostalorakentaminen ja rakentamisen tarpeet ovat yleisesti voimistuvassa kasvussa Suomessa. Pirkanmaalla puurakentamisen kasvu ei kuitenkaan vielä ole näkynyt. Puurakentaminen kiinnostaa, sillä puu on kotimainen, paikallinen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali. Puurakentaminen on myös yksi keino kasvattaa hiilen pitkäaikaisia varastoja. 

Hankkeen yhtenä tavoitteena on myös käyttää neljäsosa omassa maakunnassa tuotetusta sahatavarasta Pirkanmaan maakunnan puurakentamiseen. Maakunnassa tuotetaan valmiita puutuoteosia ja komponentteja sekä korkealaatuista raaka-ainetta paikallisista metsistä rakentamisen tarpeisiin.

Puukerrostalorakentamisen lisäämiseksi hankkeessa muun muassa kehitetään teollisen puukerrostalorakentamisen yritystoimintaa, edistetään pilottikohteiden tukemista sekä puurakentamisen osaamista.

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, Tampereen yliopisto, Metsäkeskus sekä 11 alan yritystä ja 13 Pirkanmaan kuntaa. 

Hankkeessa mukana olevat kunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Hankkeessa mukana olevat yritykset: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Elementti Sampo Oy, Honkatalot, Koskisen Oy, Lakea Oy, Lehto Asunnot Oy, Oy Nord-Finnhaus Ltd, Sivu Consulting Oy, Suomen puukerrostalot Oy, T2H Pirkanmaa Oy ja VTS-Kodit, Tampereen Vuokratalosäätiö sr.

Kuvat puukerrostalosta ja lisäkerrosrakentamisesta löytyy Metsäkeskuksen media-aineistosta.

Lisätietoja
Eveliina Oinas
projektipäällikkö
Suomen metsäkeskus
Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hanke
p. 050 527 7775
eveliina.oinas(at)metsakeskus.fi

Pertti Tamminen
projektiasiantuntija
Suomen metsäkeskus
Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hanke
p. 0400 638 218
pertti.tamminen(at)metsakeskus.fi

.