Farmarin Metsälava kutsuu metsäasioista kiinnostuneita | Metsäkeskus

Farmarin Metsälava kutsuu metsäasioista kiinnostuneita

Farmarin Metsälava tarjoaa metsäalan ajankohtaista asiaa ja keskustelua, työnäytöksiä sekä viihteellistä ohjelmaa 14.–17.6. Seinäjoella. Asiantuntijat kertovat metsänomistajien palveluista ja biotalouden innovaatioista. Vihdanteon Suomen mestari opastaa saunavihdan sitomiseen ja klapit lentävät halonhakkuukisassa. Farmarin Metsälavan ohjelman järjestää Suomen metsäkeskus.

Farmari-maatalousnäyttelyn Metsälavalla on monipuolista ohjelmaa metsistä ja metsänomistuksesta kiinnostuneille neljän tapahtumapäivän ajan.

Metsälavan lähistölle kohoaa taimikko, jossa Metsäkeskuksen Matti Äijö ja Jyrki Ilves koulutuskeskus Sedusta opastavat, kuinka raivaussahaa ja moottorisahaa käytetään turvallisesti. Kokeneet taimikonhoitajat antavat näyttelyvieraille vinkkejä karsintatekniikkaan, terähuoltoon ja valjaiden kiinnittämiseen. Yleisö voi myös ihastella lähietäisyydeltä, kuinka vihdanteon Suomen mestari Pentti Hakala sitoo täydellisen saunavihdan.

Farmarin Metsälavalla voi kuulla päivittäin metsäalan vaikuttajien puheenvuoroja. Lavalle nousevat tapahtuman aikana muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.), kansanedustaja Susanna Koski (kok.), MTK metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola, metsäjohtaja Juha Mäntylä Metsä Groupista, Keitele Forest Oy:n johtaja Matti Kylävainio ja Metsäkeskuksen metsäjohtaja Anna Rakemaa. Puheenvuoroissa pureudutaan metsäalan ajankohtaisiin asioihin ja tulevaisuuden näkymiin.

Halonhakkuukisa ja tietoa metsänomistajille

Torstaina ja perjantaina Metsälavalla kisataan halonhakkuun mestaruuksista. Miesten ja naisten sarjassa halkaistaan koivupöllejä klapeiksi. Voittaja on nopeimmin urakasta selvinnyt halkoja. Halkoliiteri.com-palvelun halonhakkuukisan juontaa hiihtäjälegenda Juha Mieto.

Farmarin Metsälavan ohjelman järjestää tänä vuonna Suomen Metsäkeskus. Metsälava on rakennettu eteläpohjalaisesta CLT-levystä, jota käytetään uusien puukerrostalojen rakennusmateriaalina. Metsäkeskus esittelee tapahtumassa ajankohtaista koulutustarjontaa, kehittämishankkeita ja metsänomistajille suunnattuja palveluita. Metsäkeskuksen näyttelyosastolla (ME1) voi tutustua Metsään.fi-palveluun ja kokeilla myös uutta metsälahjavähennyslaskuria.

Metsäkeskus on mukana myös luonnonvarahallinnon organisaatioiden yhteisellä Biotalousosastolla A57 Seinäjoki Areenassa. Metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hanke esittäytyy osastolla ME29 ja Biobisnestä Pirkanmaalle -hanke osastolla ME25.

Tutustu Metsälavan ohjelmaan Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Lue lisää myös Biotalous-osaston ohjelmasta.

Lisätietoja:
Jouni Aila
läntinen palvelualue, asiakkuuspäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 050 314 0419
jouni.aila(at)metsakeskus.fi

Taru Patteri
läntinen palvelualue, viestinnän suunnittelija
Suomen metsäkeskus
puh. 050 325 0586
taru.patteri(at)metsakeskus.fi

.