Träproduktföretag vann tillväxttävling

uutiskuva-kasvupolku-uusiutuvametsajamaaseutu.jpg
Trettio företag var med på tillväxtstiden Förnybar skog och landsbygd.
Trettio företag fick företagscoachning inom ramen för tillväxtstigen Förnybar skog och landsbygd. Av dem valdes Lunawood, som tillverkar värmebehandlade träprodukter, till det mest lovande tillväxtföretaget. Vidare till finalen i företagstävlingen Kasvu Open går också Suomen Agrometsä Oy, Suomen Konesiirrot Oy och Kiteen Mato ja Multa.

Lunawood Oy valdes till vinnare i tillväxtstigen Förnybar skog och landsbygd bland 30 tävlande företag. Företaget är baserat i Lahtis och det förädlar sågvara till värmebehandlade träprodukter, som används till exempel som byggmaterial på ytterväggar, i paneler och i terrasskonstruktioner. Företaget har 90 anställda på sina fabriker i Finland och i de viktigaste exportländerna.

Tävlingsjuryn konstaterar att vinnaren har en tydlig tillväxtplan och realistiska möjligheter att utvidga sin verksamhet. Produkterna är konkurrenskraftiga också internationellt.

- Vi domare fick höra den ena fina företags- och tillväxthistorien efter den andra. Skogen och landsbygden ger upphov till mångsidiga och mycket olika företagsidéer, säger programchef Sanna Kasurinen vid Skogscentralen.

Företagen Suomen Agrometsä Oy, Suomen Konesiirrot Oy och Kiteen Mato ja Multa fick hedersomnämnanden. Tillsammans med Lunawood går de vidare till företagstävlingens nationella final i Jyväskylä den 23–24 oktober.

Finlands skogscentral var med och ordnade tillväxtstigen Förnybar skog och landsbygd tillsammans med lantbrukarcentralen MTK, Pro Agria och Kides stad.

De mest lovande företagen på tillväxtstiden Förnybar skog och landsbygd går vidare till finalen i oktober. Foto: Kasvu Open