MinSkog-introdagen ger en bra start åt skogsägare | Skogscentralen

MinSkog-introdagen ger en bra start åt skogsägare

uutiskuva-metsaanstartti.jpg
MinSkog-introdagen erbjuder grundkunskap om skogen. På dagarna funderar man också på målen med skogsägandet.
Skogscentralens årliga MinSkog-introdag erbjuder grundläggande kunskaper i att äga skog. Introdagen ordnas på olika orter den 14 september det går nu att anmäla sig.

Nyhet 26.8.2019

På introdagen presenteras grunderna i skogsägande, skogliga termer, skogsägarens rättigheter och skyldigheter och så diskuterar man målen med skogsägandet. Den här  gången ordnas MinSkog-introdagen bara på finska.

På introdagen får skogsägarna dessutom lära sig om skogens kretslopp, skogsvård, virkeshandel och skogsbeskattning. Varje år deltar ca 500 nyblivna skogsägare på MinSkog-introdagarna, som i första hand riktas till nya skogsägare.

Nya skogsägare önskar ofta få information om de skogsvårdsarbeten som är aktuella i den egna skogen. Dessutom är virkeshandel och beskattning sådant som orsakar nya skogsägare huvudbry.

- På MinSkog-introdagen får man fråga vad som helst om skogen. Det är också viktigt för skogsägarna att träffa andra personer i samma situation, säger Kaisa Laitinen, expert på skogsägartjänster vid Finlands skogscentral.

Fördjupande kunskap på MinSkog-grundkursen

MinSkog-grundkursen får deltagarna sätta sig djupare in i frågor om skogsägande och förvaltning av skogsegendom.

Den svenskspråkiga grundkursen hålls i höst i form av fem webbinarier med start 23.10. På finska går det att välja att delta i webbinarierna med start 30.10 eller gå kursen i den traditionella formen som omfattar fem föreläsningskvällar och en exkursion.

- I grundkursen ingår ingen exkursion om den ordnas som webbkurs, men det är smidigt att delta varifrån som helst bara man har en dator och nätuppkoppling. Vi har haft deltagare på våra webbinarier som bor i Sverige eller Centraleuropa men äger skog i Finland, säger Laitinen.

Mer information om MinSkog-utbildningar och det övriga kursutbudet finns i Skogscentralens evenemangskalender.

Anmäl dig till MinSkog-introdagen (på finska).

.