Lunawood valdes till vinnare i tävling för tillväxtföretag

uutiskuva-lunawood.jpg
Lunawoods marknadsföringsdirektör Maija Masalin och verkställande direktör Arto Halonen firar vinsten. Bild: Jouni Rantala
Finlands bästa tillväxtföretag har utsetts i Kasvu Open-tävlingen. Lunawood Oy som deltog i tillväxtstigen Förnybar skog och landsbygd vann tävlingens start again-serie.

Nyhet 28.10.2019

Lunawood i Lahtis förädlar sågvaror till värmebehandlade träprodukter, som används till exempel som byggmaterial på ytterväggar, i paneler och i terrasskonstruktioner. Företagets mål är att föra den nordiska naturen närmare stadsborna.

Företaget har 90 anställda på sina fabriker i Finland och i de viktigaste exportländerna.

- Företaget har en uppenbar vilja att växa. Förädlingsgraden för den finländska råvaran har ökat betydligt och företaget har uppnått en stark ställning, säger domarna om företaget.

Lunawood deltog i tillväxtstigen Förnybar skog och landsbygd. Finlands skogscentral var en samarbetspartner på den här tillväxtstigen.

- Det var igen underbart att få följa med de fina berättelserna som tillväxtföretagen som deltog i Kasvu Open delade med sig av. Det är fint att se att affärsverksamheten kring skogen och trä ökar och utvecklas och att det uppskattas i Finland, säger programchef Sanna Kasurinen vid Finlands skogscentral.

Vinnarna valdes bland hundra finalister

Finlands bästa tillväxtföretag valdes bland hundra finalister i olika tillväxtstigar. Domarna funderade bland annat på företagens chanser att lyckas på marknaden, hur det har gått för företagen och hur företagens tillväxtpotential och -vilja ser ut.

Vinnare bland startup-företagen i Kasvu Open-tävlingen blev Dolea Oy som tillverkar sugrör av papper. Också Doleas affärsverksamhet bygger på trä. Råvaran för företagets papperssugrör kommer från kartong tillverkat av Kotkamills Oy.

Hedersomnämnande i start again-serien fick Arcteq Relays Oy från Vasa och i startup serien Monidor Oy från Uleåborg.

Företagstävlingens vinnare offentliggjordes på Kasvu Open-karnevalen i Jyväskylä den 24 oktober.

Finlands bästa tillväxtföretag valdes på Kasvu Open-karnevalen i Jyväskylä. Bild: Kasvu Open