Företag i skogsbranschen söks till tillväxtstig | Skogscentralen

Företag i skogsbranschen söks till tillväxtstig

uutiskuva-kasvupolku2020.jpg
Trettio företag väljs till tillväxtstigen Skogen, landsbygden och livsmedel i förnyelse.
Till tillväxtstigen Skogen, landsbygden och livsmedel i förnyelse söks nu företag som vill växa och få goda råd. Ansökan är öppen till 11.3.2020. Finlands skogscentral är en av tillväxtstigens samarbetspartner.

Nyhet 10.1.2020

Företag som vill växa kan nu söka med till Kasvu Open-tillväxstigen Skogen, landsbygden och livsmedel i förnyelse (Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet). Med kommer 30 företag och de bästa går sedan vidare till en nationell tävling.

Till tillväxtstigen söks nu både traditionella skogsbruks- och träförädlingsföretag och företag som erbjuder nya tjänster i skogsbranschen eller på landsbygden. För första gången kan nu också företag i livsmedelsbranschen söka till tillväxtstigen.

- Ditt företag är lämpat för tillväxtstigen om det finns en vilja att växa och utvecklas, om du har en plan för det och vill diskutera det i förtroende med experter i branschen. Du kan gynnas på många sätt av att delta i tillväxtstigen. Det enda du behöver göra är att avsätta lite tid för att utveckla ditt företag, så det är ingen dålig deal, säger programchef Sanna Kasurinen vid Finlands skogscentral.

De företag som söker till tillväxtstigen kan till exempel ha som mål att öka omsättningen eller personalmängden. Man kan också söka råd i frågor som har med internationalisering eller marknadsföringen av produkter att göra.

Till tillväxtstigen Skogen, landsbygden och livsmedel i förnyelse söker man genom att fylla i ansökningsblanketten på tillväxtstigens webbplats. Beslut om antagningar fattas när ansökningstiden tagit slut.

Nya idéer för affärsverksamheten

Kasvu Open ordnar i början av året en turné med temat ”storleken spelar roll” (Koolla on väliä) där kända företag delar med sig av sina tillväxthistorier och man under ledning av experter diskuterar möjligheterna till ökad affärsverksamhet. Det ordnas sex avgiftsfria evenemang på olika håll i Finland inom ramen för turnén och de är öppna för alla.

- Det lönar sig att besöka turnén för att få uppleva Kasvu Open-stämningen. På evenemangen kan man också ställa frågor till de företag som varit med i tävlingen under tidigare år, säger Kasurinen.

Kasvu Open är Finlands största program för företagscoachning och årligen får hundratals företag hjälp med att växa. Kasvu Open består av flera olika branschers och områdens tillväxtstigar, alltså tillväxtprogram.

Finlands skogscentral är samarbetspartner i tillväxtstigen Skogen, landsbygden och livsmedel i förnyelse tillsammans med Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Landsbygdsnätverket och Pro Agria.

Bekanta dig med tillväxtstigen och ansökningsanvisningarna

Anmäl dig till Koolla on väliä-turnéns evenemangsdagar
 

.