Finnos Oy vann tävling för uppstartsföretag - tillverkar stockmätningssystem för industrin

uutiskuva-kasvuopen.jpg
Finnos Oy vann klassen för uppstartsföretag i företagstävlingen Kasvu Open. Vinnarna firade på segern på Kasvu Open-karnevalen i Jyväskylä.
Företaget Finnos Oy vann klassen för uppstartsföretag i Kasvu Open-karnevalen. Företaget valdes till finalen från tillväxtstigen för skogs- och naturföretag. Finlands skogscentral var med och ordnade tillväxtstigen tillsammans med skogsföretagarorganisationen METO och Nätverket för naturföretagande.

Idén med Kasvu Open är att erbjuda tillväxtinriktade företag gratis coaching och nya idéer för att sätta fart på tillväxten. Uppemot 70 företag ansökte om att få delta i tillväxtstigen för skogs- och naturföretag. Från de olika tillväxtstigarna valdes sammanlagt 100 företag till finalen på Kasvu Open-karnevalen i Jyväskylä den 24–25 oktober.

Kan växa internationellt

Finnos Oy grundades i Villmanstrand 2016. Företaget utvecklar och tillverkar stockmätningssystem för sågvaruindustrin. Med Finnos system kan kunderna förbättra sin råvarueffektivitet och produktkvalitet. Stockmätningssystemet genomlyser stockarna och använder resultatet till att optimera sågvaran till rätt produkter.

Finnos var en av de hundra Kasvu Open-finalisterna också i fjol. I år var företaget med igen och tog segern i klassen för uppstartsföretag.

- Vi hade helt klart nytta av Kasvu Open. Vi undvek säkert flera misstag när vi fick diskutera med kunniga experter, säger företagets vd Jere Heikkinen.

Finnos har kunnat konstatera att kunderna är beredda att betala för bra lösningar. Företaget har fått en rivstart, och dess produkt har utmärkta förutsättningar att växa internationellt och att införa nya verksamhetsmodeller, säger prisjuryn om vinnarna.

Egen klass för skogs- och naturföretag också nästa år

Nu söks företag i landskapen för tillväxtstigarna 2019. Målet är att få ett brett utbud av företag att delta, utvecklas och växa.

Skogscentralens kundrådgivare inom företagstjänsterna erbjuder skogs- och naturtjänstföretagare hjälp med att växa. Läs mer om Kasvu Open på tävlingens webbplats och om tillväxtstigen och ansökningsprocessen för skogs- och naturföretag (på finska).

Finlands skogscentral och servicechef Sanna Kasurinen fick pris som årets tillväxtstig-partner 2018. Uppmuntrad av framgången och den goda responsen deltar Finlands skogscentral med glädje i Kasvu Open också 2019.

 

.