Erno Aho i Brahestad vann röjsåg i MinSkog.fi-utlottning

uutiskuva-metsaanfi-arvonta.jpg
Erno Aho tänker använda röjsågen i sin egen skog. Bild: Seppo Moilanen
Skogscentralen frågade skogsägare som använder e-tjänsten MinSkog.fi 1.9–31.12.2017 hur de sköter sin skog. Totalt 5277 personer besvarade enkäten och deltog i utlottningen av en röjsåg.

Erno Aho i Brahestad är en nöjd man efter att ha vunnit en Husqvarna 545FX-röjsåg i MinSkog.fi-kampanjen. Sågen kommer till nytta. Aho köpte för några år sedan en medelstor skogsfastighet i sin hemby Möykkyperä. Skogen och de tillhörande byggnaderna är både en investering och en hobby.

Aho har utnyttjat MinSkog.fi i sitt skogsarbete och har varit nöjd med tjänsten. Han har också jämfört tjänstens information med fastighetvärderingen, trots att informationen inte är helt jämförbar.

Skogsägaren har sökt Kemera-stöd för skogsarbete och i år lämnar han in en anmälan om verkställande elektroniskt i MinSkog.fi. Brådskande skogsvårdsarbeten har enkelt kunnat hittas i MinSkog.fi och i samband med besök i skogen. Aho berättar att han också funderar på att låta göra en skogsbruksplan. Informationen i MinSkog.fi kan då överlåtas som bakgrundsinformation till den som gör upp planen.

Aho har sålt den massaved som uppstår vid skogsvårdsarbeten, eftersom allt inte används som brännved. Kostnader för skogsvård som andra utför och material som används intresserar också den här aktiva skogsägaren.