Enkelt att ansöka om Kemera-stöd i tjänsten MinSkog.fi

uutiskuva-kemerat-kartalla-sve.jpg
Du kan bläddra bland Kemera-handlingarna också figurvist på en karta.
Om din plantskog behöver vårdas, kontrollera om du kan få Kemera-finansiering för arbetet antingen på vår webbplats eller med hjälp av en skogsfackman. Om villkoren uppfylls kan du ansöka om stöd genom att logga in i den avgiftsfria tjänsten MinSkog.fi.

I tjänsten MinSkog.fi går det smidigt att fylla i en finansieringsansökan, eftersom formuläret har anvisningar om vilka uppgifter som ska anges, punkt för punkt. Med hjälp av anvisningarna kan du också enkelt kontrollera vad de olika punkterna i ansökan avser. Efter att du skickat in en ansökan kan du följa hur handläggningen fortskrider på Skogscentralen. Du behöver inte vänta på att få ett beslut om godkännande av ansökan utan kan inleda arbetet i skogen genast efter att du lämnat in ansökan.

Anmälan om verkställande visar att arbetet är klart

När din ansökan har godkänts finns det en uppgift i tjänsten MinSkog.fi om när du senast ska lämna in anmälan om att arbetet har slutförts till Skogscentralen. I tjänsten har du hjälp av funktionen för förhandsifyllda uppgifter, som innebär att uppgifterna i en godkänd finansieringsansökan automatiskt överförs till anmälan. Stödet betalas till ditt konto på basis av anmälan om verkställande.

Kemera-uppgifterna syns på kartan

Dina Kemera-ansökningar och anmälningar om verkställande finns under rubriken Ärenden i tjänsten MinSkog.fi. Du kan bläddra bland Kemera-handlingarna också figurvist på en karta genom att välja Myndighetsärenden på kartmenyn. När du klickar på en Kemera-figur ser du när ett dokument har mottagits, ärendenumret och arbetsslaget.

Vår kundtjänst ger råd även via en chatt

Sedan början av februari har vår (finska) kundtjänst gett användare som är inloggade i tjänsten MinSkog.fi rådgivning även via en chatt. Om du behöver hjälp med att ansöka om Kemera-stöd eller använda tjänsten MinSkog.fi kan du chatta (på finska mån–ti kl. 8–18, ons–fre kl. 8–16), ringa kundtjänsten 029 432 407 vardagar kl. 8–16 eller skicka e-post till kundtjanst(at)skogscentralen.fi.

I tidningen Min Skog kan du läsa om Sami Paasonen som blev glatt överraskad av hur enkelt det är att göra en Kemera-ansökan.

Läs mer: Kemera-finansiering

.