Delta på ett tryggt sätt i Skogscentralens utbildningar | Skogscentralen

Delta på ett tryggt sätt i Skogscentralens utbildningar

Kannettavan tietokoneen ruudulla metsämaisema
Många av Skogscentralens utbildningar flyttades till nätet på grund av coronaepidemin. Oftast genomfördes de som webbinarier.
På grund av coronaepidemin har många av Skogscentralens kurser och föreläsningar flyttats till nätet. I september blir det mera närundervisning igen. Vi följer statsförvaltningens säkerhetsanvisningar vid utbildningarna.

Nyhet 25.6.2020

Skogscentralen ordnar mångsidig utbildning för aktörer och skogsägare för att främja skogsnäringarna och hållbarheten. På grund av coronapandemin flyttades många kurser och föreläsningar till nätet, oftast så att genomfördes i form av webbinarier.

Ett webbinarium är en interaktiv föreläsning som sker via nätet. Man kan delta tryggt via sin egen dator bara man har internetuppkoppling. Webbinariet gör det möjligt att studera tryggt var som helst, när som helst, till exempel hemma i soffan. Det är lätt att delta också om man inte har någon tidigare erfarenhet av webbinarier.

- Vi följer skatteförvaltningens säkerhetsanvisningar när vi ordnar utbildningar. Planen är att vi från och med början av september börjar öka mängden närundervisning igen. Deltagarnas säkerhet är viktig för oss, och därför har vi sammanställt en lista på säkerhetsåtgärder för dem som deltar i utbildningarna, säger HR-teamets chef Tuula Jusko vid Skogscentralen.

MinSkog-introdagen hålls på nätet

I höst ordnas den populära MinSkog-introdagen för nya och blivande skogsägare på webben den 12 september, den här gången bara på finska. Det blir ett tätt och interaktivt halvdagswebbinarium om grunderna i skogsägande och skogsvård.

- Utbildningen ger en överblick över skogsägarskapet och massvis med länkar och tips inför fortsättningen. Efter introdagen är det lätt att fortsätta att sätta sig in i den egna skogen och i skogsfrågor. Senare på hösten ordnar vi en längre, fem föreläsningars MinSkog-grundkurs på finska och svenska, säger Kaisa Laitinen, expert på skogsägartjänster vid Finlands skogscentral.

Det förbereds också några klassrumsversioner av grundkursen på olika håll i Finland. Den senaste informationen om kurser för skogsägare hittar du i evenemangskalendern på Skogscentralens webbplats. 

Mångsidig utbildning för aktörer

För aktörer har vi i höst utbildningar om bland annat miljöstöd, skogsbruk och drivning i torvmarksskog och om hur man beaktar hotade arter i skogsbruket. Det blir både webbinarier och närundervisning. Det ordnas också flera prov för skogsbrukets naturvårdskort.

Aktuell information om utbildning för aktörer finns i evenemangskalendern på Skogscentralens webbplats. Förhandsinformation om kommande kurser för aktörer får man lättast genom att prenumerera på vårt utbildningsbrev, som kommer ungefär fyra gånger om året. Utbildningsbrevet är skilt för Skogscentralens olika serviceområden, alltså det norra, östra, västra, sydöstra och södra. Brevet ger närmare information och vilka utbildningar som kommer att ordnas i området den närmaste tiden. Brevet kan beställas på Skogscentralens webbplats.

Läs mer om Skogscentralens kursutbud.

**********************************************

Corona-säkerhetsåtgärder för kursdeltagare

Skogscentralen vill förebygga spridning av coronaviruset vid sina evenemang bland annat genom följande åtgärder och anvisningar:

  • Kom bara om du är frisk. Om du blir sjuk eller misstänker att du håller på att bli sjuk kan du avboka också med kort varsel genom att kontakta den som ordnar utbildningen. Avboka också om någon i din närhet misstänks vara sjuk.
  • Vi skakar inte hand.
  • Vi håller 1-2 meters avstånd till varandra i mån av möjlighet.
  • Vi håller god hand- och hosthygien.
  • På grund av den rådande situationen ordnar vi ingenting att äta eller dricka. Om du vill kan du ta med egen matsäck.
  • Ta med egna pennor och anteckningsblock eller annan utrustning för anteckningar.
  • Varje deltagare bedömer själv sin egen smittorisk och beslutar om sitt deltagande utifrån det.

.