Gå direkt till innehållet

Vesienhoidon verkostotoiminta Pohjois-Pohjanmaalla vahvistuu - kuntasektori mukaan toimintaan

Nyhet - 19.04.2021 11:47

Pohjois-Pohjanmaalla toimivan vesien- ja ympäristönhoidon VYYHTI verkoston ydinryhmän organisaatiot uudistivat kumppanuusasiakirjan vuosille 2021-2023. Suomen metsäkeskus on ollut mukana verkostossa alusta alkaen. Metsätalouden vesienhoidon toimenpiteet kiinnostavat ja linkittyvät muiden toimijoiden ja kunnostusten toteuttajien hankkeisiin. Metsäkeskus pitää tiedonvaihtoa tärkeänä osana vesienhoidon edistämistä.

Kuva: Kosteikkokohde Ylivieskassa, kuvaaja: Riina Rahkila.

Pohjois-Pohjanmaan kunnat näkevät vesien ja ympäristön tilan parantamisen tärkeänä, ja haluavat sitä myös edistää. Tästä kertoo Pohjois-Pohjanmaan kuntien kiinnostus VYYHTI-verkostoon, jossa on mukana 40 prosenttia alueen kunnista vuosina 2021-2023. Kunnat osallistuvat myös verkostotoiminnan rahoitukseen. 

Pohjois-Pohjanmaan kunnista verkostossa ovat mukana Haapajärvi, Haapavesi, Ii, Liminka, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Reisjärvi, Sievi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Ylivieska.

– Nyt toimintaan mukaan lähteneet kunnat ovat edelläkävijöiden joukossa. Kunnille on tällä hetkellä tarjolla erilaisia rahoituskanavia, joilla tuetaan eri tavoin kuntien ympäristön ja vesienhoitoon liittyvää työtä. VYYHTI-verkostossa mukana olevilla kunnilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää erilaisia rahoituskanavia, muun muassa Kunta-Helmi-ohjelmaa, sekä päästä mukaan laajempiinkin alan hankkeisiin, toteaa VYYHTI-verkoston koordinaattori Riina Rahkila ProAgria Oulusta.

VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Verkoston selkäranka, ydinryhmä, muodostuu keskeisistä vesienhoidon organisaatioista. Verkostossa on mukana valtakunnallisia tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiota sekä alueellisia ja paikallisia toimijoita.
 

Mängden samfälld skog ökar i jämn takt Nyhet - 19.04.2021 09:18
Naturlig förnyelse kräver skicklighet Nyhet - 21.04.2021 09:41