Förändringar i MinSkog.fi-tjänstens användarvillkor | Skogscentralen

Förändringar i MinSkog.fi-tjänstens användarvillkor

Användarvillkoren för e-tjänsten MinSkog.fi har kontrollerats. Den viktigaste förändringen gäller punkt 10 där skogsdatakvaliteten och användningen av skogsdata nämns.

Skogscentralen ansvarar bara för de skogsdata som visas i tjänsten. Om en annan aktör vidareförädlar data eller kombinerar data som finns i tjänsten i sina egna applikationer så ansvarar de för de nya data som uppstår.

Dessutom poängteras till exempel i punkt 3 en i tjänsten registrerad aktörs ansvar att se till att bara personer som representerar i fråga varande aktör har rätt att använda MinSkog.fi.

Läs de justerade användarvillkoren.
Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du förändringarna. Om du har frågor, ta kontakt med Skogscentralens kundtjänst.

Tips för användningen av tjänsten

MinSkog.fi-aktörstjänsten blev avgiftsfri i början av mars och nya aktörer har sedan dess registrerat sig som användare av tjänsten i en glädjande takt. Ni har väl noterat Vakttjänsten och möjligheten att skapa en genvägslänk?

Vakttjänsten hjälper dig

Med hjälp av Vakttjänsten håller du dig uppdaterad om vad som händer i tjänsten. Du får ett meddelande i din e-post en gång i dygnet med information om nya samtycken (tillstånd att se eller föra över data) och anmälningar om arbetsobjekt för de kommuner som du har valt. Om du så vill kan du också få meddelanden om anmälningar som snart blir gamla eller som har tagits bort. Du kan inte välja vilka kommuner som meddelandena om anmälningar gäller, utan alla kommuner som din organisation har valt finns med.

Vakttjänstens meddelanden kommer från adressen alavastaa(at)metsakeskus.fi, avsändare är MinSkog.fi. Meddelandet innehåller en länk till tjänsten och en del e-postprogram kan automatiskt flytta meddelandena till skräppostkorgen. Om du upptäcker att meddelandena hamnar bland skräpposten bör du ta kontakt med den egna organisationens it-stöd.

Genvägslänken hjälper dig att få samtycken

Du kan skapa en egen, företagsspecifik genvägslänk i tjänstens Ärenden-del. Länken ger du till dina kunder när du vill ha tillgång till deras skogsdata. Genvägslänken är lätt att dela också på webbplatsen, att skicka som e-post till kunderna eller att spara på den egna datorn.

Via länken loggar din kund in i MinSkog.fi och ser genast sidan där han eller hon kan ge tillstånd för utlämnande av skogsdata till ditt företag. När skogsägaren har sparat samtycket kan denne fortsätta använda MinSkog.fi, ge andra aktörer samtycken eller återvända till en vald adress.

Nätverka med andra skogstjänstföretagare

På Skogscentralens webbsida finns en kartapplikation (på finska) där det går att leta efter skogstjänstföretagare och kontaktuppgifter till dem. Det här gör det enklare för kunder att hitta företag och också för företag att nätverka sinsemellan. Syns ditt företag redan på kartan? Om inte kan du meddela att du vill ha med företaget via blanketten på webbsidan.

Kom ihåg att vår kundtjänst hjälper aktörer i användningen av MinSkog.fi och i andra ärenden. Kundtjänsten är öppen på vardagar klockan 8–16 på nummer 029 432 407. E-postadressen är kundtjanst(at)skogscentralen.fi.

Mer information ger:

Björn Stenmark
chef för kundtjänster
tfn 050 527 2309
bjorn.stenmark(at)skogscentralen.fi

 

.