Mobiilisti metsään | Metsäkeskus

Mobiilisti metsään

Lisätietoja

Jonna Kokko
projektipäällikkö
Hallituskatu 22, PL 8053
96101 Rovaniemi
puh. 050 571 5896
jonna.kokko(at)metsakeskus.fi

Vuodesta 2016 Suomen metsäkeskus ja Suomen 4H-liitto ovat toteuttaneet Mobiilisti metsään -hanketta. Hankkeen toimesta kehitettiin Metsäinen-mobiilisovellus, joka on älylaitteeseen maksuttomasti ladattava mobiilipalvelu.

Palvelu tarjoaa tietoa metsien hoidosta ja käytöstä, tietoa metsätapahtumista sovelluksen kalenterissa sekä valikoiman mobiilisovelluksia metsässä ja luonnossa liikkuvalle. Sovelluksen avulla seikkaillaan myös mobiililuontopoluilla Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Hankkeen toimesta kehitettiin uudenlainen metsäpolkukilpailu. Nuoria ja erityisesti nuoria 4H-yrittäjiä sparraamalla lisättiin lasten ja nuorten kiinnostusta metsäelinkeinoja ja yrittäjyyttä kohtaan.

Hankkeen toteutusaika on 1.6.2016–31.1.2018 ja hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tuella. Hankkeen kokonaisrahoitus on 220 546 euroa ja Euroopan unionin rahoitusosuus 92 629,32 euroa.

Tutustu hanke-esitykseen, hankkeen toimintaan blogissa sekä uuteen esitteeseen.

Lataa maksuton Metsäinen-mobiilisovellus Google Play -kaupasta

Metsäinen on mobiilipalvelu, josta löydät metsätiedon, -tapahtumat ja -sovellukset sekä luontopolut.

Sovelluksen Tietopankissa perehdyt suomalaisiin metsiin, metsätalouteen ja metsänhoitoon. Tietopankki on koottu Tapion Metsänhoidon suositukset -teoksen ja Suomen metsäkeskuksen julkaisujen pohjalta. Sovelluksen avulla seuraat Lapin metsätapahtumia, kun otat käyttöösi sovelluksen Kalenterin. Sovellukset esittelee valikoiman mobiilisovelluksia ja sähköisiä palveluita, joita voit hyödyntää metsässä ja luonnossa liikkuessa. Luontopolut johdattaa retkelle metsään Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Mobiililuontopolkujen sijainnin näet kartalta. Mobiililuontopolun käyttäminen edellyttää Metsäinen-mobiilisovelluksen lataamisen ja toimivan verkkoyhteyden. Retkelle on aina hyvä varustautua kartalla ja kompassilla sekä eväillä ja lämpimillä vaatteilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

 

.