Metsään-koulutukset

Lisätietoja

Kaisa Laitinen
metsänomistajapalvelujen asiantuntija
puh. 044 710 4340
kaisa.laitinen(at)metsakeskus.fi

Metsään-starttipäivä

Metsään-starttipäivä on hyvä alku metsänomistukselle! Päivän aikana tutustut metsänomistamisen ja metsänhoidon perusasioihin yhdessä toisten metsänomistajien kanssa. Osallistuttuasi tunnet metsänomistajan oikeudet ja velvollisuudet ja osaat edetä sujuvasti eri tilanteissa, olipa kyse sitten puukaupasta tai metsän- tai luonnonhoidosta.

Seuraava Metsään-starttipäivä järjestetään lauantaina 27.1.2018. Löydät tarkemmat tiedot koulutuspaikkakunnista ja yksityiskohdista tapahtumakalenteristamme joulukuun alussa.

Tutustu 9.9.2017 Metsään-starttipäivän luentomateriaaliin.

Metsään-peruskurssi

Jos haluat perehtyä syvemmin metsänomistukseen liittyviin asioihin, suosittelemme osallistumista Metsään-peruskurssille. Koulutuksessa perehdytään iltakurssina metsätalouden eri osa-alueisiin. Viiden arki-illan ja päivän opintoretken kokonaisuus sisältää seuraavat aiheet:

  • Mitä omistan?
  • Mitä metsänomistamisessa on huomioitava?
  • Mistä tiedän milloin metsäni tarvitsee hoitoa?
  • Metsänuudistamisen toimenpiteet ja ajoitukset
  • Kannattava metsätalous

Kurssiin sisältyy myös päivän mittainen opintoretki, jolloin tutustutaan kurssilla käsiteltyihin asioihin maastokohteilla. Ajankohtaiset koulutukset löydät tapahtumakalenteristamme.

Metsään-jatkokurssi

Metsään-jatkokurssilla voit vielä halutessasi syventää metsäosaamistasi. Metsään-jatkokurssi koostuu viidestä luennosta. Luentojen teemat vaihtelevat.

Tarkemmat tiedot ajankohtaisista kursseista löydät tapahtumakalenteristamme.