Siirry pääsisältöön

NovelBaltic

Hanke on päättynyt

Hankkeen rahoittajat

Interreg novel baltic logo

NovelBaltic – Market driven authentic non timber forest products from the Baltic Sea region -hankkeen tavoitteena on luonnontuotteiden arvon kasvattaminen aitouden ja laadun todentamismenetelmiä kehittämällä. 

Hankkeen tehtävät: 

  • Tehdään markkinakatsaus Kaakkois-Aasian alueelle 
  • Luodaan luonnontuotealan laboratoriopalveluista digitaalinen alusta, minkä avulla yritykset voivat löytää raaka-aineiden aitouteen ja laatuun liittyviä analyysipalveluja 
  • Kehitetään valituille kasvimateriaaleille aitouden ja laadun todentamismenetelmiä 
  • Arvioidaan tuotantomenetelmien sopivuutta ja kannattavuutta valituilla raaka-aineilla 

Toteutusaika: 1/2019 – 6/2021 
Budjetti: 1.9 milj. EUR 
Rahoittajat: Interreg Baltic Sea Region -ohjelma 
Projektikoordinaatio: Oulun yliopisto 

Kumppanit: Oulun yliopisto, Centria-ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopisto, Suomen Metsäkeskus, Nibio, Tarton tiedepuisto, Latvian yliopisto, SilvEXPO Ltd, Liettuan maatalous- ja metsäntutkimuskeskus, Kaunasin teknillinen yliopisto 

Suomen metsäkeskuksen rooli hankkeessa on jalkauttaa hankkeen tulokset luonnontuotealan yrityksille sekä alkutuottajille. Hanke järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa työpajoja ja seminaareja, joissa esitellään niin tuotteiden aitouden varmistamiseen liittyviä asioita kuin Aasian markkinoiden mahdollisuuksia. 

Tapahtumia

Webinaari: Discover the potential of Nordic forests − business meets science 9.6.2021

Hankkeen loppuseminaarissa kuultiin hankkeessa kehitetyistä raaka-aineiden ja luonnontuotteiden laadun ja aitouden todentamismenetelmistä. Webinaarissa kerrottiin, kuinka menetelmät ovat yritysten saatavilla ja käytettävissä. Lisäksi kuultiin Aasian markkinoiden mahdollisuuksista ja mahdollisesti toteutettavissa olevista teollisista jalostusmenetelmistä. Osa tapahtuman esityksistä on luettavissa jälkikäteen.

Webinaari: Business must go on! Exporting to distant markets and product development trends today, 7.10.2020 

Tallenne ja lisätietoja

Webinaarissa Finchin johtaja Joan Zhang kertoi yrityksille suunnatuista palveluista Shanghain alueella. Kokemuksiaan viennistä kertoivat muun muassa ArticWarriorsin toimitusjohtaja Ilkka Kauppinen, Salvest Ltd:n vientijohtaja Martin Flink ja SilvEXPO Ltd:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilona Vanaga. Aalto-yliopiston professori Pekka Oinas ja tutkija Oliwer Sliczniuk kertoivat kasvimateriaaliuuttojen teknistaloudellisesta arvioinnista. Iida Viholainen Suomen metsäkeskuksesta kertoi puun ja luonnontuotteiden tuotannon yhdistämisestä ja yhteistyöstä yritysten kanssa.  

Kieli: Englanti 
 

Webinaari: Eväitä kasvavaan elintarvikevientiin luonnontuotteista, 4.9.2019. 

Katso tallenne

Webinaarin toteuttivat yhteistyössä Suomen metsäkeskus sekä Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista-, Verkostoista voimaa alueellisille metsä- ja luontopalveluyrityksille- sekä NovelBaltic -hankkeet. 

Webinaarin avaus; Pekka Oinas, Aalto yliopisto

Eväitä kasvavaan elintarvikevientiin luonnontuotteista; Esa Wrang, Business Finland

Aasian markkinat ja tuotteiden aitouden merkitys; Leena Faven, Centria ammattikorkeakoulu

Suomen metsäkeskuksen yrityspalveluista tukea luonnontuotealan yrityksille; Marko Ämmälä, Suomen metsäkeskus

Toiminta-alue
Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Lisätietoja