Siirry pääsisältöön

Hyödyt toimijalle

Kun rekisteröidyt Metsäkeskuksen Metsään.fi-toimijapalveluun, metsänomistajat näkevät yrityksesi tiedot, kun he etsivät työlle tekijää tai haluavat antaa metsätietojaan toimijoiden käyttöön.

Uusia asiakkaita ja työkohteita

Toimijapalvelussa saat käyttöösi metsätiedot niiltä tiloilta, joihin sinulla on metsänomistajan suostumus. Sen jälkeen voit olla metsänomistajaan yhteydessä juuri silloin, kun metsänhoitotyö on hänen metsässään ajankohtainen. Metsänhoitotöistä sopiminen sujuu myös etänä, kun sinulla on asiakkaasi kanssa samat tiedot käytettävissä.

Näin hankit suostumuksia

Tarvitset metsänomistajalta suostumuksen, jotta näet hänen metsätietonsa toimijapalvelussa.

 • Kirjaudu Metsään.fi-palveluun ja luo siellä yrityksellesi linkki, jonka kautta metsänomistaja pääsee antamaan sinulle suostumuksensa nähdä hänen metsätietojaan. Tätä linkkiä kutsutaan Metsään.fi-palvelussa oikotielinkiksi.
 • Kerro mahdollisuudesta jakaa metsätietoja kanssasi kaikissa viestintäkanavissasi, kuten verkkosivuillasi, sähköposteissa ja kirjeissä.
 • Opasta asiakasta henkilökohtaisissa tapaamisissa, miten he voivat antaa suostumuksen yrityksellesi Metsään.fi-palvelussa.
 • Jos sinulla on jo voimassa oleva asiakas- tai jäsenyyssuhde asiakkaaseen, voit pyytää meiltä luvan nähdä hänen tietoihinsa.

Katso:

Kahdenlaisia suostumuksia: selaus- ja siirtolupa

Selausluvalla näet metsänomistajan ja hänen metsiensä tiedot Metsään.fi-palvelussa. Palvelun sisällä voit tehdä hakuja ja täyttää metsänkäyttöilmoituksia ja kemera-asiakirjoja asiakkaasi puolesta. Siirtoluvalla voit lisäksi siirtää tietoja omaan tietojärjestelmääsi. 

Sujuvaa töiden suunnittelua

Kun metsänomistaja on antanut yrityksellesi suostumuksen selata tai siirtää metsätietojaan, palveluidesi markkinointi ja toteutuvien metsätöiden suunnittelu käy joustavasti. Sinulla on tilakohtaisesti käytössäsi ajantasainen puustotieto sekä monipuolinen luonto- ja ympäristötieto, ilmakuvat ja maastokartat. Voit myös toimittaa metsänomistajan puolesta metsänkäyttöilmoituksen, kemera-rahoitustuen asiakirjan tai muita ilmoituksia suoraan palvelusta meille.

Hyödynnä hakutoimintoa ja suosikkeja

Palvelussa on monipuolinen hakutoiminto, jonka avulla voit hakea sopivia työkohteita. Näet hakutulokset myös kartalla, jolloin voit aikatauluttaa eri työkohteet lähelle toisiaan ja säästää kustannuksissa.

Palvelussa olevan luontotiedon avulla voit ottaa jo töiden suunnitteluvaiheessa metsälaki- ja ympäristötukikohteet sekä arvokkaat elinympäristöt huomioon. Tallenna hyvät hakukriteerit suosikeiksi ja käytä niitä helposti uudestaan.

Ota hyöty irti toimijapalvelun ominaisuuksista

 • Oikotielinkki auttaa suostumusten hankinnassa.
 • Ota käyttöön Vahtipalvelu, niin saat sähköpostiisi ilmoitukset uusista suostumuksista ja metsänomistajien yhteydenotoista.
 • Hyödynnä haku- ja suosikkitoimintoja.
 • Lähetä ilmoituksia ja asiakirjoja asiakkaidesi puolesta.
 • Hyödynnä monipuoliset kartat. Palvelusta löydät ilmakuvat ja maastokartat.
 • Käytä karttatyökaluja: mittaa etäisyyksiä ja pinta-aloja, piirrä omia karttoja ja tulosta.
 • Hyödynnä ympäristötietoa eri julkishallinnon toimijoiden tietokannoista.

Metsään.fi-palvelun tiedot pysyvät ajan tasalla

Metsänomistajien yhteystiedot ovat Metsään.fi-palvelussa helposti saatavillasi ja aina ajan tasalla. Päivitämme palvelun tietoja metsänomistajien ilmoitusten, metsänkäyttöilmoitusten, rahoitushakemusten ja tarkastustulosten avulla. Lisäksi puunkorjaajat toimittavat meille ajankohtaista tietoa hakkuutyömailta Kaato-sovelluksella.

Myös sinä voit ilmoittaa Metsään.fi-palvelussa meille jo toteutetuista metsänhoitotöistä tai lähettää meille muita asiakirjoja asiakkaasi puolesta.

Kerran vuodessa lisäämme vuosittaisen kasvun palvelussa oleviin puustotietoihin. Samalla myös hoito- ja hakkuuehdotukset päivittyvät ajan tasalle.