Farmari 2017 Seinäjoella

Lisätietoja

Taru Patteri
viestinnän suunnittelija
puh. 029 432 4139
taru.patteri(at)metsakeskus.fi

Tervetuloa Farmari-maatalousnäyttelyyn Seinäjoelle 14.–17.6.2017!

Metsään.fi-palvelun ja neuvojamme löydät Metsäkeskuksen teltasta osastolta ME1. Kysy neuvojiltamme oman metsän hoidosta, metsätilan sukupolvenvaihdoksesta ja Kemera-tuesta. Metsäkeskuksen hankkeilla vauhditetaan muun muassa Etelä-Pohjanmaan metsänhoitoa, puurakentamista ja metsäenergian hyötykäyttöä ja yrittäjyyttä, tervetuloa tutustumaan hanketoimintaamme!

Metsälavalla äänessä metsäalan tekijät ja vaikuttajat

Metsälavalla kohtaat päivittäin mielenkiintoisia vieraita ja kuulet metsäalan sekä yhteiskunnan vaikuttajien haastatteluja. Lavalle nousevat muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä, kansanedustaja Susanna Koski, MTK metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola, metsäjohtaja Juha Mäntylä Metsä Groupista, Keitele Forest Oy:stä johtaja Matti Kylävainio sekä Metsäkeskuksen metsäjohtaja Anna Rakemaa. Lavan työnäytöksistä saat turvallisia ja tehokkaita raivaussahan ja moottorisahan käyttöohjeita. Aiheina ovat muun muassa taimikonhoito ja tiheyden mittaus sekä karsintatekniikka. Vihdanteon maailmanmestari Pentti Hakala opastaa vihdanteon saloihin.

Metsälavan toteutuksessa näkyy eteläpohjalainen osaaminen. Lavamateriaalina on Hoisko CLT:n tuottama 260 mm CLT-levy, jota käytetään uusien puukerrostalojen seinäelementteinä. Lavan katoksen on toteuttanut Veistämö M. Kortesniemi.

Tutustu Metsälavan ohjelmaan!

Biotalousosastolla selviää, mitä on metsäbiotalous

Metsäkeskus on mukana myös luonnonvarahallinnon organisaatioiden yhteisellä Biotalousosastolla Seinäjoki Areenassa (A57). Tervetuloa keskustelemaan biotalous- ja bioenergia-asiantuntijoidemme kanssa metsien kestävästä käytöstä ja tutustumaan biotalouden tuotteisiin. Aalto-yliopiston ja Iskun kanssa yhteistyössä toteutetulla osastolla näkyvät pian 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kotimainen muotoiluosaaminen ja uusiutuvat materiaalit.

Metsäpalveluyrittäjyystorilta löydät palveluntarjoajat

Metsäpalveluyrittäjätorilla (ME29) tapaat metsätöiden tekijät. Torin tarjoaa Metsäkeskuksen Metsäpalvelumarkkinat uudistuvat – metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hanke.

Biobisnestä Pirkanmaalle -hanke Farmarin Metsäosastolla

Biobisnestä Pirkanmaalle -hankkeen löydät Farmarin Metsäosastolta (ME25). Mukana osastolla ovat hankkeen yhteistyökumppanit Tampereen sähkölaitos Sundial Oy sekä Finnwind Oy.

Halkoliiteri.com etsii parasta halonhakkaaja

Suomen metsäkeskus järjestää Seinäjoen Farmari -maatalousnäyttelyn yhteydessä Halkoliiteri.com -halonhakkuukisat. Torstaina kisataan naisten sarjassa ja perjantaina miesten sarjassa Metsälavan läheisyydessä. Kisan juontaa hiihtäjälegenda Juha Mieto.

Lisätietoja kilpailusta ja osallistumisohjeet

Metsäkeskus somessa Farmarin aikana

Seuraa Facebookissa ja Instagramissa, mitä Metsälavalla ja Metsäkeskuksen osastoilla tapahtuu. Biotalousosaston kuulumisia löydät #tunnebiotalous.

Farmarin sivuilta löydät koko Farmari2017-maatalousnäyttelyn ohjelman, näytteilleasettajat sekä tiedon aikatauluista ja lippujen hinnoista.

Nähdään Farmarissa!