Skip to main content

Metsätalouden vesiensuojelupäivät

Vuodesta 2008 alkaen järjestetyt Metsätalouden vesiensuojelupäivät pidetään joka toinen vuosi. Vesiensuojelupäivät kokoavat yhteen metsä- ja ympäristöalan käytännön, hallinnon ja tutkimuksen asiantuntijat ja toimijat keskustelemaan metsätalouden vesiensuojelun ajankohtaisista teemoista..

Tänä vuonna vesiensuojelupäivien teema on Luonnon monimuotoisuuden edistäminen metsätalouden vesiensuojelussa. Päivät toteutetaan aiemmista vuosista poiketen kolmena peräkkäisenä Teams-verkkotilaisuutena. Verkkotilaisuudet koostuvat asiantuntijoiden alustuksista, havainnollisista videoista, vesiensuojelun paikkatietotyökalujen esittelyistä sekä osallistavista kyselyistä.

Voit ilmoittautua mukaan kaikkiin päiväkohtaisiin toteutuksiin tai valita ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi parhaiten sopivat teemat. Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.

Metsätalouden vesiensuojelupäivien 2021 ohjelma 

2.11.2021 klo 12-16 - Vesiensuojelulla monimuotoisuushyötyä
3.11.2021 klo 12-16 - Suunnittelutyökaluja monimuotoisuuden turvaamiseen
4.11.2021 klo 12-16 - Vesiensuojelun luonnonmukaiset menetelmät

Vesiensuojelupäivien järjestämisestä vastaavat Suomen metsäkeskus, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus Metsätalous Oy, Suomen ympäristökeskus, Tapio Oy ja valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto. Päivien järjestelyjä tukevat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö.

Metsätalouden vesiensuojelupäivät yhteistyökumppanit: Metsäkeskus, Luke, Metsähallitus, Syke, Tapio, Vesistökunnostusverkosto, maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö.

More information