Elinvoimaa digitaalimetsästä - DigiELMO

Lisätietoja

projektipäällikkö Tuomo Vuorenpää
puh. 050 4074810
tuomo.vuorenpaa(at)metsakeskus.fi

Julkinen, avoin metsävaratieto muodostaa perustan metsätietoinfrastruktuurille. Tiedon tehokas käyttö parantaa palvelua ja toimintaa. DigiELMO-hanke edistää avoimeen metsävaratietoon perustuvien palvelujen kehittymistä. Hanke on Joensuun Tiedepuisto Oy:n, Luonnonvarakeskuksen ja Suomen metsäkeskuksen yhteinen. Hankkeen koordinaatiovastuu on Suomen metsäkeskuksella.

Hankkeessa hyödynnetään ja jalostetaan olemassa olevia ratkaisuja, esimerkiksi Metsään.fi-palvelua, metsävarakarttoja ja muita tietotuotteita. Toteutamme ketteriä kokeiluja metsä-, virkistys- ja matkailupalveluyritysten uusiksi palveluiksi. Näitä tehdään yhdessä teknologiayritysten ja oppilaitosten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideointityöpajat maaliskuussa 2018

Tavoitteena on luoda uusia ja innovatiivisia ratkaisuja avointen aineistojen ja avoimen metsätiedon kaupalliseen hyödyntämiseen eri käyttäjien näkökulmasta ja priorisoida niitä. Tule mukaan! Ilmoittautuminen ja lisätietoja tapahtumasta klikkaamalla tilaisuuden nimeä.

QGIS-työpaja 21.-22.5.2018 ja 31.5.2018

3 päivän mittaisessa työpajassa tutustumme QGIS-paikkatietojärjestelmään. Perustoiminnallisuuksien lisäksi etenkin viimeisenä päivänä keskitymme siihen, miten avoimia aineistoja ja avointa metsätietoa pystyttäisiin kaupallisesti hyödyntämään. Osallistujat voivat esittää omia käyttötarpeitaan/ongelmiaan, joihin haetaan ratkaisu QGIS-ohjelmalla.

  • 21.5.2018 QGIS:in perusteet, paikkatiedon hallintaa
  • 22.5.2018 Paikkatiedon analysointia QGIS-ohjelmistolla avoimia aineistoja hyödyntäen
  • 31.5.2018 Metsävaratiedon hyödyntäminen QGISillä ja koulutettavien omien käyttötapausten tarkastelu

Max 15 osallistujaa. Ilmoittautuminen tehdään Metsäkeskuksen sivuston tapahtumien kautta.

Hackathon: Hack the forest data 18.-20.5.2018

Metsäkeskus, maa- ja metsätalousministeriö ja DataBio -projekti tarttuvat maaliskuussa avautuneiden metsävaratietojen mahdollisuuksiin järjestämällä Ultrahack-hackatonissa ”Hack the Forest Data” -metsähaasteen 18.-20.5.2018 Helsingissä.

Lisätietoa hackathonista

Metsävaratiedon käyttäjä, ilmoittaudu mukaan hyödyntämään ja kehittämään uuden sukupolven metsätietoekosysteemiä!