Siirry Katso-palvelusta Suomi.fi-valtuuksiin | Metsäkeskus

Siirry Katso-palvelusta Suomi.fi-valtuuksiin

Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote 15.10.2020

Nyt on aika siirtyä käyttämään Suomi.fi-valtuuksia. Näin varmistatte, että työntekijänne pääsevät käyttämään Metsään.fi-palvelua myös ensi vuoden alussa.

Katso-palvelu päättyy 31.12.2020. Siellä olevat käyttövaltuudet eivät siirry Suomi.fi-valtuuksiin automaattisesti, vaan jokainen käyttöoikeus tulee myöntää Suomi.fi-valtuuksissa. Voit ladata Katso-palvelusta valtuutusten tiedot csv-tiedostoon, niin näet millaisia valtuuksia teillä on Katsossa. 

Yritykset ja metsänhoitoyhdistykset voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet omatoimisesti käyttöönsä 

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt, joiden nimenkirjoitusoikeuden voi selvittää kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöönsä itsepalveluna. 

Metsänhoitoyhdistysten osalta yhdistysrekisterissä tulee olla merkittynä yksinoikeudellisen nimenkirjoittajan henkilötunnus ja toimielin rooli. Yhdistys voi tarkistaa tiedot Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä. Lisätietoa Digi- ja väestötietoviraston tiedotteessa 2.10.20.

  • Suomi.fi-valtuudet voi ottaa käyttöön itsepalveluna osoitteessa suomi.fi/valtuudet

Muut yhteisöt voivat hyödyntää virkailijavaltuuttamispalvelua 

Ne organisaatiot, joista ei löydy Suomi.fi-valtuuksien edellyttämiä tietoja yritys- tai yhdistysrekisteristä, voivat hyödyntää virkailijavaltuuttamispalvelua.  

Metsään.fi-palvelun osalta näitä ovat esimerkiksi Ely-keskus ja ne metsänhoitoyhdistykset, joilla ei ole yhdistysrekisterissä tarvittavia tietoja. 

Valtuuden rekisteröinnin saa vireille lähettämällä valtuushakemuksen liitteineen virkailijavaltuuttamispalveluun.  

Näin annat valtuuksia Metsään.fi-palvelun käyttöön Suomi.fi-valtuuksissa

  1. Yrityksen tai yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö tunnistautuu mobiilivarmennetta tai omia verkkopankkitunnuksia käyttäen Suomi.fi-valtuuksiin.  
  2. Valitse Suomi.fi-valtuudet etusivulla painike “Asioi yrityksen puolesta” ja se yritys tai yhdistys, jonka puolesta haluat valtuuttaa. 
  3. Etsi henkilötunnusta käyttäen yrityksenne nimetty Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjä tai -käyttäjät.  
  4. Anna pääkäyttäjille valtuutusoikeus ja valitse valtuusasiaksi “Metsätietojen käsittely”. Voit etsiä valtuusasiaa hakusanalla ”metsätieto”. 
  5. Nyt yrityksenne Metsään.fi-pääkäyttäjällä on valtuutusoikeus. Ja hän voi edelleen myöntää muille toimihenkilöillenne asiointivaltuuksia "Metsätietojen käsittelyyn" eli oikeuksia käyttää Metsään.fi-toimijapalvelua yrityksenne edustajana.

Huom!

  • Yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaavan, esim. toimitusjohtajan, tulee antaa myös itselleen asiointivaltuus "Metsätietojen käsittelyyn" eli oikeus käyttää Metsään.fi-palvelua yrityksensä edustajana. Tämän jälkeen hänen oma kirjautumisensa toimijapalveluun onnistuu.
  • Valtuutusoikeuden myöntämistä ei tarvita silloin, kun yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava, esim. toimitusjohtaja, hoitaa itse asiointivaltuuksien myönnön edelleen toimihenkilöilleen. 

Valtuuksia voi antaa samalla kertaa useammalle Valtuudet-palvelussa etsitylle henkilölle. 

Jos sinulla on kysyttävää Metsään.fi-palvelun käytöstä, ota yhteyttä asiakastukeemme: puh. 029 432 409 tai asiakastuki(at)metsakeskus.fi. 

Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote pääkäyttäjille nro 7/2020, 15.10.2020. Päivitetty 17.11.2020.

.