Metsään.fi-toimijapalveluun kirjaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla | Metsäkeskus

Metsään.fi-toimijapalveluun kirjaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla

Metsäkeskus ottaa pilottina Suomi.fi-valtuudet-palvelun käyttöön Metsään.fi-toimijapalveluun tunnistautumisessa joulukuussa. Tämän jälkeen nykyinen Katso-tunnistautuminen poistuu ja toimijat voivat kirjautua käyttäen mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiaan.

Yrityksissä on hyvä varautua muutokseen ohjeistamalla, että kaikki toimijapalvelun käyttäjät ottavat mobiilivarmenteen käyttöön matkapuhelinliittymissään. Mobiilivarmenne on maksuton palvelu yrityspuhelinliittymiin. Lisätietoa mobiilivarmenteesta.

Toistaiseksi pääkäyttäjien ei tarvitse tehdä mitään muuta. Yritys voi edelleen hallinnoida valtuutuksiaan Katso-palvelussa vuoden 2018 loppuun. Tämän jälkeen kaikki siirtyvät käyttämään Suomi.fi-valtuudet-palvelua. Tiedotamme vielä erikseen, kun kirjautumisessa siirrytään Katso-tunnuksista mobiilivarmenteen ja verkkopankkitunnusten käyttöön.

Toimijakäyttäjiltä on tullut paljon toiveita helpommasta palveluun kirjautumisesta. Siksi halusimme lähteä pilottina kokeilemaan uutta Suomi.fi-valtuudet-palvelua, vaikka siinä on kokeiluvaiheessa omat haasteensa. Toivottavasti kirjautumisen helpottuminen innostaa entistä aktiivisempaan toimijapalvelun käyttöön. 

Tarkista yrityksesi oikotielinkki – tee tarvittaessa uusi

Metsään.fi-palvelun verkkosivu-uudistus sekä siirtyminen Suomi.fi-tunnistukseen aiheutti muutoksia oikotielinkki-toimintoon. Vanhat linkit eivät välttämättä toimi vaan yrityksen tulee luoda uusi linkki.

Yrityskohtainen oikotielinkki auttaa suostumusten hankinnassa. Oman, yrityskohtaisen oikotielinkin pääset luomaan palvelun Asiointi-osiossa. Anna linkki asiakkaillesi, kun haluat heidän metsätietonsa käyttöösi. Oikotielinkki on helppo jakaa myös kotisivuilla ja lähettää sähköpostilla asiakkaille.

Oikotielinkin kautta asiakkaasi kirjautuu Metsään.fi-palveluun ja hänelle avautuu heti Anna suostumus -sivu, jossa on valmiiksi valittuna yrityksesi suostumusten antoa varten. Suostumusten tallennuksen jälkeen hän voi jatkaa joko Metsään.fi-palvelun käyttöä, antaa suostumuksia muille toimijoille tai palata haluamaasi osoitteeseen. 

Miten saisin enemmän metsätietoa käyttööni?

Uusi Metsään.fi-palveluun liittyvä toimija ei näe palvelussa metsätilojen tietoja ennen kuin metsänomistajat ovat antaneet yritykselle suostumuksia tilatietoihinsa. Tässä työssä kannattaa hyödyntää mm. palvelussa olevaa oikotielinkki-toimintoa. 

Tehokkainta on suoramarkkinointi. Suunnittele markkinointikirje, jossa esittelet osaamistasi ja palvelujasi ja pyydät metsänomistajaa antamaan suostumuksen metsätietoihinsa. Soita vielä kirjeen perään ja esittäydy henkilökohtaisesti. Meiltä Metsäkeskuksesta voit pyytää yhteystietoja, postiosoite ja puhelinnro, haluamaltasi alueelta. Tiedoista veloitetaan maksuperusteasetuksen mukainen maksu, joka on tällä hetkellä 150 e + 0,10 e/osoitetieto.

Joko sinun yrityksesi näkyy kartalla?

Metsäkeskuksen verkkosivulla on julkaistu karttasovellus, josta voi etsiä metsäpalveluyrityksiä ja niiden yhteystietoja. Tämä helpottaa paitsi asiakkaita löytämään yrityksiä niin myös yrityksiä verkostoitumaan keskenään. Voit ilmoittaa yrityksesi kartalle verkkosivulla olevan lomakkeen kautta. 

Muistathan, että asiakastukemme auttaa toimijoita Metsään.fi-palvelun käytössä ja muissakin asioissa. Asiakastuki avoinna ma-ti 8–18 ja ke–pe 8–16 numerossa 029 432 409. Sähköpostiosoite on asiakastuki(at)metsakeskus.fi.

Toivomme, että jaatte yrityksessänne tietoa kirjautumisen muuttumisesta niille toimihenkilöille, jotka käyttävät toimijapalvelua. Tiedotamme vielä ensi viikolla asiasta kaikille toimijapalveluun kirjautuneille käyttäjille. 

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030

Tiedote Metsään.fi-toimijapalvelun pääkäyttäjille 5/2017.

.