Metsään.fi-palvelussa rahoitushakemuksen teko helpottui | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelussa rahoitushakemuksen teko helpottui

Kun täytät Metsään.fi-palvelussa Kemera-rahoitushakemusta, niin kuviotietosivulla kuvioluettelossa ja kartalla näytetään oletuksena vain taimikkokuviot ja nuoren metsän kuviot. Tämä helpottaa rahoitushakemuksen tekoa silloin, kun kyseessä on suuri metsätila ja paljon kuvioita. Halutessasi saat kaikki kuviot näkyviin, kun klikkaat kartan alla olevaa ”Näytä kaikki” -painiketta.

Kun täytät rahoitushakemusta ja valitset kuvioita, niin voit myös helposti tarkistaa, onko kyseiselle kuviolle jo aiemmin haettu Kemera-rahoitusta. Valitse karttatasoksi Viranomaisasiointi – Kemera-asiointi – Kemera-hakemukset ja työlaji. Mahdolliset kuviot näkyvät kartalla. Klikkaamalla hiirellä kuvion päällä näet hakemuksesta päivämäärän, asianumeron ja työlajin.

Onhan sinulla Vahtipalvelu käytössä?

Kun otat Metsään.fi-palvelussa Vahtipalvelun käyttöön, niin saat sähköpostiisi ilmoituksia, kun asiakkaat lisäävät suostumuksia metsätiloilleen tai ilmoittavat hoitotyökohteista tai palvelun tarpeestaan. Valitse kunnat, joista haluat ilmoituksia saada, joko omat suosikkikuntasi tai kaikki organisaatiosi toimialueeseen kuuluvat kunnat. Muista lopuksi tallentaa tekemäsi valinnat, jotta Vahtipalvelu astuu voimaan.

Asiakkaalle on myös tärkeää, että hänen yhteydenottoonsa vastataan kohtuullisen ajan kuluessa. Anna yrityksestäsi hyvä kuva ja vastaa aina mahdollisimman pian, vaikka et voisi tarjotakaan juuri asiakkaan kysymää palvelua.

Metsään.fi-palvelun häiriöistä kerrotaan verkkosivulla

Kerromme tiedossamme olevista palvelun toiminnallisuuksia rajoittavista häiriöistä Ajankohtaista palvelussa -sivulla. Tällä hetkellä selvitämme mm. joidenkin käyttäjien kohdalla esiintyviä ongelmia työkohdeilmoituksen kartan avautumisessa. Lue verkkosivulta lisää.

Käyttökatkoista ilmoitamme aina Metsään.fi-etusivulla.

Metsään.fi-palvelun käyttö jatkuu tasaisena

Liki 50 000 yksittäistä metsänomistajaa kirjautui palveluun viime vuonna. Kuukausittain palvelussa käy 20–30 000 metsänomistajaa. Kaikkiaan kirjautumisia palveluun oli viime vuonna 259 000.

Metsään.fi-palvelu lukuina.

Asiakasneuvojamme ympäri Suomea ovat sinua ja yritystäsi varten – ota rohkeasti yhteyttä

Asiakasneuvojamme voi auttaa sinua kirkastamaan omia ajatuksiasi ja löytämään ratkaisuja, kun haet uutta suuntaa omalle yrittämisellesi, suunnittelet toiminnan laajentamista tai investointeja. Hän voi selvittää investointitukia ja yhteistyötahoja tai selvittää ja ideoida metsätietoon perustuvien tietotuotteiden hyödyntämistä juuri sinun yritystoiminnassasi.

Ennen kaikkea asiakasneuvojallamme on laaja verkosto käytettävissään. Hän voi auttaa metsänomistajia ja metsään ja luontoon perustuvien elinkeinojen harjoittajia verkostoitumaan ja löytämään uusia tapoja toimia. Yritysten asiakasneuvojien yhteystiedot verkkosivulla.

Videoita moneen käyttöön

Youtubessa on paljon hyviä metsän- ja luonnonhoitoon liittyviä videoita, joita voit hyödyntää monin tavoin. Voit linkittää sopivia videoita omalle verkkosivullesi tai lisätä sopivan videolinkin sähköisiin asiakasviesteihisi. Videota voit käyttää apuna, kun esimerkiksi esittelet metsän- tai luonnonhoitotyötä asiakkaalle.

Suosi sähköistä asiointia

Koronaepidemian vuoksi toimipisteistämme osa on suljettu. Osassa toimipisteissä voi asioida varaamalla ajan etukäteen. Asiointi Metsään.fi-palvelussa ja sähköpostitse onnistuu normaalisti. Lue lisää verkkouutisestamme.

Asiakastukemme palvelee Metsään.fi-palveluun kirjautuneita myös chatissa ma–ti klo 8–18 ja ke–pe klo 8-16, puhelin 029 432 409 ja s-posti asiakastuki(at)metsakeskus.fi.

Lisätietoja:

Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote nro 1/2020 kaikille palvelun käyttäjille / Toimijatiedotteet verkkosivulla.

.