Metsään.fi-palvelun Kemera-asiointiin parannuksia | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelun Kemera-asiointiin parannuksia

Kaikki taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon Kemera-hakemukset näkyvät nyt Metsään.fi-palvelussa. Aiemmin palvelussa näkyivät vain Metsään.fi-palvelun kautta sähköisesti lähetetyt, mutta nyt näkyvät myös paperisena Metsäkeskukseen saapuneet hakemukset. Tämä helpottaa toteutusilmoituksen tekoa, sillä voit ilmoituksessa hyödyntää esitäyttöä. Tällöin hakemusten perustiedot kopioituvat ilmoitukseen valmiiksi. 

Asiointi – Kemera -sivulle on lisätty uusi välilehti Muut Kemera-hakemukset. Voit valita tietyn kunnan hakemukset näkymään kerrallaan. Hakemuksen kohdalta löydät linkin ”Tee toteutusilmoitus”.

Muut rahoitushakemukset näkyvät palvelussa niin kauan, kunnes toteutusilmoituksen jättöaika kuluu umpeen tai toteutusilmoitus on jätetty.

Tarkista onko kohde uudistettu Kemera-tuella

Voit tarkistaa palvelun tilakartalta, mitkä kohteet on uudistettu aikanaan Kemera-tuella. Jos kohteen saamasta Kemera-tuesta on alle 10 vuotta, niin sama kohde ei voi saada tukea taimikonhoitoon.

Valitse kartan valikosta Viranomaisasiointi – Kemera-asiointi ja edelleen joko Rahoitushakemukset tai Toteutusilmoitukset ja Metsän uudistaminen. Uudistamiseen tukea saaneet kuviot teemoittuvat joko vihreällä tai ruskealla värillä. Klikkaamalla hiirellä kuvion päällä näet lisätietoja.

Saat karttatason ja metsänuudistamiskuviot näkyviin myös täyttäessäsi uutta Kemera-rahoitushakemusta palvelussa.

Metsään.fi-palveluun uusi karttataso: Luonnontuotemetsä

Palvelussa voi nyt tarkastella kohteita, joilla on mahdollisuuksia tuottaa kuusen kerkkää, koivun mahlaa, pakuri- tai lakkakääpää. Voit nähdä kohteet niiltä metsätiloilta, joiden tietoihin sinulla on metsänomistajan suostumus. Saat kohteet näkyviin valitsemalla karttavalikosta Muut aineistot – Luonnontuotemetsä. Tiedot on tuotettu laskennallisesti metsävaratiedosta ja lopullinen kohteiden sopivuus tuotantoon tulee tarkistaa maastossa. Lue lisää Luomua ja luonnontuotteita metsävaratietoihin -hankkeesta.

Hoitaen hyvä tulee! -kampanjan raivaussaha on arvottu

Kysyimme Metsään.fi-palvelun metsänomistajakäyttäjiltä Teetkö hoitotyöt itse vai teetätkö?  Kyselyyn vastanneiden kesken arvotun Jonsered FC2245 -raivaussahan, ovh 879 euroa, voitti Jukka Miettinen Siilinjärveltä.  Lue lisää verkkouutisesta.

Onko Metsään.fi-toimijapalveluun kirjautumisessa ongelmia?

Jos organisaationne hallinnoi käyttäjävaltuuksia edelleen Katso-palvelussa, on yleisin syy kirjautumisen epäonnistumiseen Katso-tunnuksen lukkiutuminen. Katso-tunnus lukkiutuu, jos sitä ei ole käyttänyt yli vuoteen. Jos hallitsette käyttäjävaltuuksia Suomi.fi-valtuuksissa niin yleisin syy on, että käyttäjää ei ole valtuutettu edustamaan yritystä Metsään.fi-palvelussa. Verkkosivulla on ohje siitä, kuinka näissä tapauksissa voit toimia kirjautumisen epäonnistuessa: https://www.metsaan.fi/kirjautuminen-ei-onnistu.

Verkkosivuilta löytyy myös ohje siitä, kuinka annat valtuuden Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön Suomi.fi-palvelussa

Jos toimijapalveluun kirjautumisessa on edelleen ongelmia, niin ota yhteyttä asiakastukeemme. Asiakastukemme palvelee myös chatissa ma–ti klo 8–18 ja ke–pe klo 8-16, puhelin 029 432 409 ja s-posti asiakastuki(at)metsakeskus.fi.

Lisätietoja:

Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote  nro 5/2019, 13.12.2019.

.