Tapahtumahaku

Esim. 28.6.2016
Esim. 28.6.2016

Metsäkeskuksen asiakastuki

Asiakastuki
ma-ti klo 8-18
ke-pe klo 8-16
puh. 029 432 409
asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Vaihde
arkisin 8-16.15
puh. 029 432 400

Hae yhteystietoja

Metsän kasvun päivä - metsä saapuu Kemin keskustaan!

Metsäkeskus järjestää Kemin Sauvosaaren urheilupuistossa Metsä kasvun päivä -tapahtuman lauantaina 28.5 kello 10–15. Iloisen koko perheen tapahtuman tavoitteena on tehdä metsän eri tuotteita ja käyttömuotoja tunnetuksi ja edistää metsän kestävää käyttöä.

Vapaa pääsy. Yleisön sisäänkäynti Urheilukadun puolelta niin sanotusta alaportista (yläportti suljettu työmaan vuoksi). Tervetuloa mukaan!

Monenlaista nähtävää ja koettavaa

Tapahtumatorilla metsäalan yrittäjät ja organisaatiot esittelevät toimintaansa ja tuotteitaan. Kävijöillä on mahdollisuus vierailla L & T Biowatin järjestämällä lähiseudun hakkuutyömaalla ja osallistua Metsä Groupin tehdasvierailulle. Lue lisää alta.
 
Metsä Tissuen Serla-rekasta voit ostaa jättikassin täynnä Tissuen tuotteita: serviettejä, leivinpapereita, kosteuspyyhkeitä ja nenäliinoja.
 
Stora Enson osastolla voit tutustua paikallisiin puunostajiin ja Ponssen Scorpion-monitoimikoneeseen. Metsäkeskuksen omalla osastolla voit tervehtiä Walter von Forestia ja saada Metsään.fi-neuvontaa. Osastolla mukana myös Pohjoisen metsätilat kasvuun -hanke. Avauspuheenvuorot pitävät Metsäkeskuksen aluejohtaja Arto Sorri ja Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.
 
Seuraa tapahtumohjelman päivittymistä tällä sivulla, Suomen metsäkeskuksen Facebook-sivulla ja Twitterissä tunnisteella #metsäkasvuun. Kävijöiden kesken arvotaan kylpylälahjakortti Oulun Edeniin, arvo 500 euroa.

 

Ohjelma

Avaa/tulosta ohjelma.

 • Vuoden 2015 moottorisahaveiston Suomen mestari, moottorisahataiteilija Kalle Lindholm, haastattelu klo 14.15
 • Keminseudun suunnistusseura Suunta 2000 tarjoaa mahdollisuuden kokeilla suunnistusta sekä leimausradalla että noin 10 minuutin mittaisella suunnistusradalla tapahtumakentän viereisessä puistometsässä
 • Halonhakkuun SM-kilpailun karsintakisat klo 11-12 ja 13-14 sekä niiden yhteydessä erilliset haastekilpailut, joihin osallistuu metsäalan edustajia
 • Eeva-Leea Kokkonen soittaa sahaa Lea Kokkosen säestyksellä klo 10.05 ja 12.45
 • Paikalla voit tutustua Vapo Oy:n urakoitsijan haketusyksikköön
 • Kokeile metsäkoneenkuljettajan taitojasi metsäkonesimulaattorilla
 • Riistapolku, laserammuntaa ja metsästyskoiria
 • 4H:n Topi-Nalle ja Metsäkeskuksen pöllömaskotti Walter von Forest
 • Karva-Kaverit rapsuteltavana
 • Partiotoimintaa, mm. lätynpaistoa ja sytykkeiden tekoa kynttilöistä ja munakennoista
 • Metsäaiheinen paneelikeskustelu klo 10.30 ja 12.00 lavalla, osallistujina metsäalan edustajia
 • Lappian Martti Mylly kertoo CLT-rakenteisesta puukatsomosta
 • PS Kemi myy tuotteita kahviopisteistään. Grillipisteestä voit ostaa makkaraa.

Yleisjärjestelyt ja Osastokartta

Osallistu metsäretkelle tai tehdasvierailulle

L & T Biowatti järjestää metsän kasvun päivänä lauantaina 28.5. metsätyömaanäytöksen Kemin Takajärven maastossa. Metsätyömaakohteelle on kolme erillistä linja-auto kuljetusta 10.30, 12.00 sekä 13.30. Retki kestää noin tunnin. Näytöskohteella on nuorta kasvatusmetsää, jossa suoritetaan ensiharvennushakkuu. Korjuumenetelmänä on integroitu korjuu, missä erotellaan teollinen ainespuu sekä lämmöntuotantoon menevä energiapuu. L & T Biowatti tarjoaa kohteella nokipannukahvit. Korjuukohteelle ilmoittautuminen L & T Biowatin tapahtumateltalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Metsä Groupin Kemin tehtaat esittelevät sellu- ja kartonkiprosessejaan metsän kasvun päivänä. Ilmaiset linja-autokuljetukset tehtaille lähtevät tapahtumapaikalta noin vartin välein; ensimmäinen kuljetus lähtee noin 10.15. Mukaan pääsevät ensimmäisenä ilmoittautuneet. Ilmoittautuminen tapahtuu Metsä Groupin osastolla. Alle kouluikäisiä emme valitettavasti voi turvallisuussyistä ottaa tehdaskierrokselle. Tehtaalla vierailijoiden on noudatettava isäntien antamia turvallisuusohjeita ja käytettävä saatuja turvavälineitä. Huomioithan myös sen, että tehtaalla on hyvin lämmintä sekä portaita.
 

Tapahtuman järjestää Suomen metsäkeskus yhdessä paikallisten avainkumppaneidensa kanssa, vuorovuosina eri paikkakunnilla. Kemin tapahtumassa kumppaneitamme ovat Kemin kaupunki, L & T Biowatti, Metsä Group, Metsähallitus, Metsänhoitoyhdistys Länsi-Pohja, MTK, OTSO Metsäpalvelut, Riistakeskus, Stora Enso, Tervolan Saha ja Höyläämö sekä Vapo.

Metsän kasvun päivää vietettiin ensimmäisen kerran Lahdessa 24.5.2014.

Sijainti

Sauvosaaren urheilupuisto sijaitsee aivan Kemin keskustan tuntumassa. Urheilupuiston käyntiosoite on Urheilukatu 9, 94100 Kemi. Yleisön sisäänkäynti on Urheilukadun puolelta alaportista. Pysäköintipaikkoja on lähikatujen varsilla ja sisäsataman alueella.

Lisätietoja
viestinnän asiantuntija Karita Raivio
karita raivio(at)metsakeskus.fi
puh. 050 347 9582

 

 

Lisätietoja

viestinnän asiantuntija Karita Raivio
karita raivio(at)metsakeskus.fi
puh. 050 347 9582